Hirdetés
. Hirdetés

A Windows Defender hiánypótló új szolgáltatása

|

Tovább okosodik a Windows 10 védelmi programja. A rövidesen megjelenő új Windows 10-kiadásban immár pofonegyszerűen tudjuk blokkolni vele a nemkívánatos programokat.

Hirdetés

A Windows 10 2015-ös megjelenése óta a Microsoft rengeteget javított a Windows Defender tudásán, és a különböző tesztek szerint a rendszer integrált biztonsági programja ma már a fizetős termékekkel is felveszi a versenyt.

A modul fejlődése a rövidesen megjelenő Windows 10 v. 2004-gyel is folytatódik, és az egyik új szolgáltatás jóvoltából lehetőségünk nyílik arra, hogy a Windows Defender segítségével blokkoljuk a potenciálisan nemkívánatos appokat (potentially unwanted app; PUA).

Hirdetés

A szolgáltatás maga nem új, de a Gépházban korábban nem jelent meg: a Windows 10 korábbi kiadásaiban csupán a rendszergazdák és a tapasztalt felhasználók tudták engedélyezni a csoportházirendek, és a Windows PowerShell segítségével.

A PUA - vagy néha a "potentially unwanted programs" összetétel alapján PUP - rövidítéssel illetett szoftverek olyan programok, amelyek gyakran trükkös módszerekkel kerülnek a számítógépünkre. Bár előfordulhatnak téves riasztások, a PUA-val jelölt appok túlnyomó többsége valóban nemkívánatos vendég, és mindenféle zavaró tevékenységet végez a rendszeren, például megváltoztatja a böngészőnk beállításait, hirdetéseket tukmál ránk, kémkedik utánunk, vagy belepiszkál a rendszerbeállításokba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.