Hirdetés
. Hirdetés

Így szabadul meg a Firefox a Flashtől

|

Közzétette a Mozilla, hogy mikor szünteti meg teljesen böngészőjében a Flash-tartalmak lejátszhatóságát, miután az Adobe idén megszünteti a technológia támogatását.

Hirdetés

Hirdetés

Sok biztonsági problémát okozott hosszú pályafutása során a Flash, ezért aztán az Adobe úgy döntött, hogy még az idén megszünteti a támogatását. Most a böngészőfejlesztőkön a sor, hogy végleg kivezessék a piacról a fekete bárányt.

A Mozilla nemrégiben jelentette be a saját ütemezését, a Firefox fejlesztője még az idén szakít a Flash-sel, hogy megvédje használóit a kellemetlenségektől.

Hirdetés

A Flash teljes elkaszálása a Firefox 84-es verziójában fog megtörténni, amelynek megjelenése 2020 decemberében esedékes. A böngésző év végi kiadásában már egyáltalán nem lehet majd futtatni Flash-tartalmakat.

Jelenleg a Firefoxban alapértelmezésben ki van kapcsolva a Flash, de a felhasználók manuálisan engedélyezhetik a plugin futását, ha szükséges. Ez azonban enyhén szólva is nem ajánlott, sőt kifejezetten kockázatos lépésnek tekinthető. De mivel a nem minden weboldal tért át a HTML5 használatára, mégis csak szüksége lehet egyes esetekben a bedolgozó elindítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.