Hirdetés
. Hirdetés

Így tehetjük szuperbiztonságossá a böngészést

|

A Google Advanced Protecion programja mostantól figyelmeztet a Chrome böngészőben a kockázatos letöltésekre.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Advanced Protection programja a kibertámadásoknak leginkább kitett felhasználói csoportokat - újságírókat, politikusokat, vezető üzletembereket - hivatott fokozattan védeni az adataik és hitelesítő információik megszerzésére irányuló akciók ellen. A védelem központi eleme a Google biztonsági kulcsa, amely kétlépcsőssé teszi a Gmailban, Drive-ben és más Google fiókban tárolt adatok elérését.

A biztonsági program mostantól új elemmel bővült: azok a felhasználói, akik bekapcsolják a Chrome-ban a szinkronizálást, a böngészés során automatikusan védelmet élveznek a veszélyes letöltésekkel szemben, a Google ugyanis jelzi a kockázatot, sőt, akár le is tilthatja a folyamatot.

A Google nem pontosítja, milyen típusú kockázatokra gondol, de mindannyian sejtjük, milyen fájltípusokról és biztonsági fenyegetésekre gondolhat a keresőóriás.

Fontos tudni, hogy az Advanced Protection program nem ingyenes: használatához be kell szerezni a Google két biztonsági kulcsot tartalmazó Titan Security Key csomagját, amely ötvenöt euróért már Európában is kapható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.