Hirdetés
. Hirdetés

Imád kémkedni az Edge böngésző

|

Egy tanulmány szerint a többi böngészőnél jóval több adatot oszt meg a fejlesztőjével.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft nem győzi dicsérni az Edge böngésző gyorsaságát és biztonságosságát, de egy új tanulmány szerint arra egyáltalán nem lehet büszke, amit az adatvédelem terén nyújt a program.

Douglas J Leith, a dublini Trinity Collage számítógéptudományi munkatársa hat webböngészőt vizsgált meg, ellenőrizve, hogy milyen gyakran "telefonálnak haza", és milyen adatokat osztanak meg.

A versenyzők a következők voltak: Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Brave Browser, Microsoft Edge és Yandex Browser.

Az eredmény az Edge szempontjából lehangoló volt. Kiderült, hogy minden internetes címet, amit begépelünk az Edge címsorába, a böngésző megoszt más Microsoft helyekkel. De továbbítja az egyéni hardver-azonosítóinkat is, ami megnyitja az utat teljes internetes tevékenységünk nyomon követése előtt.

Adatvédelmi szempontból a Brave emelkedett ki a mezőnyből, és az Edge mellett a Yandex teljesítménye adott okot a legtöbb aggodalomra: a többi böngésző átlagos eredményt produkált a tesztekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.