Hirdetés
. Hirdetés

Kínának kémkedhettek egy Amerikában működő dróngyártó gépei

|

Egy kiszivárgott anyag szerint katonai és kibertámadásokhoz gyűjtöttek adatokat.

Hirdetés

Hirdetés

Kiszivárgott az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (Department of Homeland Security, DHS) egy emlékeztetője, melyből kiderül, hogy az Amerikában működő, kínai tulajdonú DJI Science and Technology drónjai fontos infrastrukturális és bűnüldözési adatokat szolgáltatnak ki a kínai kormánynak.

Ez csak a kezdete annak az amerikai vizsgálatnak, amely azt kutatja, milyen módon használják a drónokat különböző országok és terrorszervezetek fizikai, vagy kibertámadások előkészítésére.

A beszámoló szerint a drónok a DJI GO és a Sky Pixels androidos appokat használják, amelyek automatikus taggelik a helyszíneket, arcfelismerő adatokat, képeket, videókat rögzítenek, hozzáférnek mobiladatokhoz, és a kulcsfontosságú létesítményekről (vízművek, hadianyagraktárak stb.) olyan infókat gyűjtenek, melyeket a kínai kormány által birtokolt tajvani és hongkongi felhőtárolóba töltenek fel.

A vizsgálatot végzők szerint ezek az adatok megkönnyítik kritikus létesítmények, például hadianyagraktárak és vízművek elleni támadások végrehajtását.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.