Hirdetés
. Hirdetés

Kitiltja a PC-kről a Microsoft a veszélyes kéretlen hirdetéseket

|

A rekláminjektálás és más man-in-the-middle típusú módszerek nem fognak működni a windowsos PC-ken.

Hirdetés

Az olyan típusú veszélyes adware programok, mint amilyet a Lenovo telepített gyárilag a PC-ire (Superfish botrány) nemsokára ki lesznek tiltva a Windowst futtató eszközökről. Erről TechNet blogbejegyzésében tett említést a Microsoft: e szerint a szoftvergyártó nem fogja megengedni a jövőben, hogy man-in-the-middle módszereket - proxy általi injektálást, DNS beállítások megváltoztatását és a hálózati réteg manipulációját - használó rekláminjektáló szoftverek fussanak a PC-ken. Az új szabályokat 2016. március 31-i hatállyal kezdi el betartatni a Microsoft.

Ettől kezdve az adware programokat csak a böngészők hivatalos kiterjesztéseként lehet futtatni, ami más szóval azt jelenti, hogy ha valaki valamilyen különös oknál fogva adware-eket akar nézegetni például a Chrome böngészőben, akkor meg kell látogatnia a Chrome webáruházát, és saját magának kell telepítenie a programot. Ekkor ugyanilyen egyszerűen el is tudja majd távolítani a gépéről az adware-t a Chrome kiterjesztések menüjében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.