Hirdetés
. Hirdetés

Körmére néznek a Windows 10-nek

|

Adatkezelési vizsgálat indul az operációs rendszer adatgyűjtése miatt.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10-et megszületése óta adatvédelmi aggályok övezik, és korábban egy holland adatvédelmi ügynökség, a Data Protection Authority (DPA) adott ki riasztást az operációs rendszer adatgyűjtési praktikái miatt.  

Most ugyanez a szervezet elérte, hogy a Microsoft ellen alapos adatvédelmi vizsgálat induljon. A vizsgálatot az ír Data Protection Commission (DPC) fogja lefolytatni.

A DPC közleményében tudatja, hogy a holland hatósággal karöltve kapcsolatba lép a Microsofttal, és választ keres néhány nyugtalanító kérdésre.

A Microsoft szintén közleményt adott ki az ügyben, hangsúlyozva, hogy korábban is együttműködött a holland adatvédelmi szervezettel, és az újabb vizsgálatot nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy adatkezelési szempontból tovább javítson operációs rendszerén.

A hollandok szerint a Microsoft továbbra is gyűjt diagnosztikai és nem diagnosztikai adatokat a Windows 10-el, és az ír szervezetnek remélhetőleg sikerül megállapítania, hogy mindez csak a szükséges információkra korlátozódik-e, vagy meghaladja azt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.