Hirdetés
. Hirdetés

Legyünk óvatosak a WannaCry javításokkal!

|

A WannaCry zsarolóvírus okozta pánikot kihasználva beindultak az adathalászok és más kiberbűnözők.

Hirdetés

Amikor a WannaCry-járvány kitört, mindenki a javítások után kapkodott, nem sejtve, hogy ezek egy része maga is veszélyes lehet.

A biztonsági szakértők óva intenek a neten terjedő foltoktól, mert ezek nem megbízhatóak. A tisztességes fejlesztők nem Facebook-posztokban kínálnak hivatkozásokat, és javításaikat nem kell kézzel letölteni, hanem elegendő elindítani a frissítő szoftvert - jelen esetben a Windows Update-et.

Szakértők szerint számítógépvírus-járványok idején mindig vannak, akik a saját pecsenyéjüket sütögetik, például hamis javításokat kínálnak pénzért, vagy adathalászatra használják a pánikot. A WannaCry-járvány után csalók a zsarolóvírus által padlóra küldött brit egészségügyi szolgálat nevében írtak levelet a felhasználóknak, és arra próbálták rávenni őket, hogy a biztonsági javítás megerősítése címén egy rosszindulatú hivatkozásra kattintsanak.

De olyan csaló is akadt, aki megírta a felhasználóknak, hogy fertőzöttek, és pénzt kért a rendszer feloldásáért - pedig az egész kamu volt, és az illető egyszerűen csak bepróbálkozott egy kis haszon reményében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.