Hirdetés
. Hirdetés

Már a címlistánk sincs biztonságban a Facebooktól

|

A közösségi hálózat 2016. májusa óta másfél millió új felhasználó email kontaktjait töltötte fel titokban a szervereire.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook bejelentette, hogy 2016 május 16. óta "véletlenül  letöltötte" 1,5 millió új felhasználó emailes címlistáját.

A váratlan beismerés előzménye, hogy márciusban a Facebook megszüntette azt a szolgáltatását, amely a frissen regisztrált felhasználók esetében az email cím mellé a jelszót is lekérdezte. Most kiderült, hogy az információk birtokában a közösségi hálózat sok esetben elmentette magának a felhasználó teljes címlistáját.

A Facebook becslése szerint mintegy másfél millió embert érint a probléma. A cég azonban azt állítja, hogy a kontaktokat nem osztotta meg senkivel, és valamennyit törölte.

Ez már a Facebook sokadik adatkezelési bakija. Nemrég például kiderült, hogy a közösségi hálózat milliónyi felhasználó jelszavát tárolta olyan olvasható formátumban, amelyhez a cég alkalmazottai simán hozzáférhettek.

Korábban a Cambridge Analytica nevű brit elemzőcégnek szolgáltatta ki több millió felhasználó profilját, és azért is sok kritika érte a Facebookot, hogy trükkös módszerekkel csalja ki a felhasználók személyes adatait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.