Hirdetés
. Hirdetés

Nagy változás előtt a Windows Defender

|

A Microsoft a Windowson kívüli világot is meg akarja hódítani vele, ezért nevét jövő tavasztól Microsoft Defenderre változtatja.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 2020 tavaszán esedékes nagy funkciófrissítése az új szolgáltatások és technikai fejlesztések mellett még egy fontos változást hoz: megváltozik a beépített vírusellenes modul neve.

A Windows Defender a jövőben a Microsoft Defender nevet fogja viselni, ami több kozmetikai beavatkozásnál: azt jelzi, hogy a biztonsági termék a Windows-világon túlra kacsintgat.

A névváltoztatás a rendszer más védelmi eszközeire is kiterjed, és a fejlesztő több ilyen elemnél is Microsoftra cseréli a Windowst. Az eredménnyel feltehetőleg már idén, valamelyik következő betekintő változatban szembesülhetünk.

Azt még nem tudni, hogy a Windows 8.1 vírusellenes modulját is átkeresztelik-e. (A Windows 7 támogatása januárban megszűnik, jövő tavasszal tehát már egyáltalán nem kell vele számolnunk.)

Ami a névváltoztatás okát illeti, a magyarázat az, hogy a Microsoft nem Windows platformokra is kezdi kiadni a Defendert. A macOS-en pedig aligha vonzó egy Windows emblémával ellátott szoftver, ezért a Microsoft az univerzális használatra szánt termékeinél inkább dobja ezt a márkanevet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.