Hirdetés
. Hirdetés

Nyolc újabb súlyos hibát találtak a CPU-kban!

|

Az Intel és az AMD egyelőre ködösít.

Hirdetés

Hirdetés

A német c't magazin értesülései szerint kutatók nyolc olyan új sebezhetőséget találtak a számítógépes CPU-kban, amelyek állítólag hasonlítanak a Meltdown és Spectre hibákra.

A Meltdown és Spectre sebezhetőségek lehetővé tették, hogy a hekkerek a hardverkorlátozások megkerülésével, illetve trükkös alkalmazásokkal hozzáférjenek a CPU-k titkos információhoz.

Az újonnan feltárt hibákat a kutatók egyelőe bizalmasan kezelik, és nem hozzák nyilvánosságra a vonatkozó infókat, amíg a biztonsági javítás el nem készül.

Az egyik hibát az a Google Project Zero találta meg, amelyik a Meltdown és Spectre hibák feltárásban is kulcsszerepet játszott, és 90 napos határidőt adott a kijavítására: ez elvileg május 7-én lejár.

Az Intel képviselői egyelőre nem kommentálták a sebezhetőségről szóló híreket. Webhelyén a cég az írja, hogy rutinszerűen együttműködik vásárlóival, partnereivel, más lapkagyártókkal és a kutatókkal bármilyen feltárt hiba kijavítása érdekében. 

Az AMD azt mondta, hogy figyeli a sajtóhíreket, és vizsgálja a kérdést. A Google nem kommentálta a hírt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.