Hirdetés
. Hirdetés

Saját jelszókezelővel jelentkezik a Dropbox

|

A cloud szolgáltatásairól híres cég újabb funkciókkal jelentkezik a Dropbox Plus előfizetőknek, melyek megkönnyíthetik a jelszavak, valamint az érzékeny adatok tárolását.

Hirdetés

A Dropbox gyorsan szerzett népszerűséget az akár ingyenesen is elérhető, felhő alapú tárhely-megoldásával. Ezt nem csak egyéni felhasználók, de főként kis- és középvállalkozások is előszeretettel igénybe veszik, és a fejlesztők további extra funkciókkal igyekeznek fizetős ügyfeleket toborozni. Most például hivatalosan is leleplezték a Dropbox Passwords névre keresztelt szolgáltatást, mely megkönnyítheti különböző jelszavaink kezelését.

Hirdetés

A biztonsági szakértők együntetűen állítják, hogy jelszavaink kiötlésekor kerüljük el, hogy különféle szolgáltatásokon ugyanazt a karakterláncot használjuk - így elkerülhető például az, hogy ha valamelyiket feltörik, vagy más módon megszerzik a hozzá társítot jelszavunkat, azzal egy csomó más fiókunkat is megnyithatják. De persze a másik oldalon az is tény, hogy az egyre több webes szolgáltatás megjelenése miatt a különféle egyedi belépési információkat könnyen elfelejthetjük vagy összekeverhetjük, ezért különféle jelszókezelőket használhatunk. Noha sem az ötlet, sem a megvalósítás nem új keletű, a Dropbox Plus előfizetők számára mindenképp hasznos lesz ez a funkció, mely szimpatikusabbá teheti a felhőtárhely előfizetéses verzióját. A Dropbox Passwords a legelterjedtebb, end-to-end titkosítást használja arra, hogy biztonságba helyezze a jelszavainkat, ami azt jelenti, hogy azok feltöltése, tárolása és letöltése közben senki nem férhet hozzá a felhasználót leszámítva.

Ha valaki már most rávetné magát a szolgáltatásra, azért óvatosan próbálkozzon: ez jelenleg nyílt béta-teszt fázisban van, azaz bármely Dropbox Plus felhasználó használhatja, igaz egyelőre csak a mobil platformokon, tehát Androidon és iOS-en érhető el, de a cég szerint hamarosan érkezik a Mac és Windows verzió is.

Ezen funkciójával azért messze az úttörők után kullog a Dropbox, ugyanis a 1Passwordhöz vagy a LastPasshoz hasonló cégek már egy jó ideje utaznak ilyen típusú szolgáltatásokban. Ettől függetlenül a Dropbox Passwords biztosan jó szolgálatot tesz azoknak, akik előfizetnek a Dropbox Plusra, hiszen ahhoz ingyenesen jár a jelszókezelő is.

Emellett mostantól megtalálunk egy Vault névre keresztelt opciót is, melynek célja, hogy ebben tárolhatjuk minden érzékeny dokumentumunkat. Ráadásul barátoknak és családtagoknak adhatunk vészhelyzeti hozzáférést, ha esetleg velünk történne valami és szükség lenne a Vaultban tárolt iratok valamelyikére.

Említésre méltó az is, hogy a Dropbox egy családi konstrukció bevezetését tervezi, melyre előfizetve megkaphatjuk a Dropbox Plus minden velejáróját, azonban a havidíjért cserébe többen is hozzáférhetnek annak előnyeihez. Ebben találhatunk majd megosztott mappákat, melyeket a család tagjai közösen használhatnak, de privát szekciókat is létrehozhatunk a személyes jellegű fájlok tárolására. Hogy pontosan mikor próbálható ki ez a szolgáltatás, arról egyelőre még nincs hír, mindössze annyit tudunk, hogy még az idei évben élesedik. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.