Hirdetés
. Hirdetés

Újabb informatikai probléma volt a határátkelőhelyeken és a repülőtéren

|

Az informatikai rendszerhiba vasárnap késő este lépett fel, és az ország valamennyi határátkelőhelyét érintette. Az átkelőknél emiatt könnyített határellenőrzést vezettek be, így nem alakult kijelentős várakozás ez idő alatt.

Hirdetés

Informatikai rendszerprobléma merült fel vasárnap 22 óra 53 perctől több közúti határátkelőhelyen és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, a probléma miatt megnövekedett várakozási idővel kellett számolni. Rendőrség honlapján jelezte: a szakemberek megkezdték a hiba elhárítását.

Miután a vasárnap késő este keletkezett informatikai hiba tartósan fennállt, könnyített határellenőrzést vezettek be a magyarországi határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentése érdekében.

A police.hu tájékoztatása szerint hétfő hajnalban végül a hiba okát a szakemberek megtalálták és megoldották, így 3 óra 20 perctől a határforgalom a megszokott rendben haladhat. A forgalom ismét zavartalan a magyarországi határátkelőhelyeken, miután megszűnt az informatikai probléma.

Hirdetés

Mint ismeretes, a március 8-án 8 óra 25 perckor jelentkező informatikai rendszerprobléma napokig fennállt. Előtte, január 22-én szünetelt a határforgalom számos közúti határátkelőhelyen, a leállás a ki- és belépő határforgalmat egyaránt érintette. Végül 3,5 órás várakozás után helyreállt a működés. Ezt megelőzően december 3-án éjjel az összes határátkelőhelyeken, még a Ferihegyen is leállt az IT-rendszer. A szakemberek azonnal megkezdték a rendszerhiba elhárítását, amit igen gyorsan megtaláltak, így 20 perc után újra működött minden.

Bár a hatóságok ilyenkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen, azonban az utasoknak így is lassabb áthaladásra kell minden esetben számítaniuk.

A külföldre utazóknak ilyenkor mindig azt ajánlják, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.