Hirdetés
. Hirdetés

Ukrajna informatikai hadsereget állít fel és célba veszi az orosz kiberteret

|

A Kremlin.ru, a Kreml és Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalának hivatalos honlapja szombaton egy nyilvánvalóan túlterheléses támadás (DDoS) támadás miatt leállt.

Hirdetés

Ukrajna "informatikai hadsereget" hoz létre az orosz digitális behatolások elleni küzdelemre - jelentette ki Mihailo Fedorov miniszterelnök-helyettes. A kormány felszólította az ország földalatti hackereit, hogy segítsenek megvédeni a kritikus infrastruktúrát, és kiberkémkedési feladatokat hajtsanak végre az orosz csapatok ellen - jelentette a Reuters.

"Létrehozunk egy informatikai hadsereget" - írta az ukrán vezető egy Tweetben, amely a Telegram üzenetküldő alkalmazás egyik csatornájára mutatott, amely a prominens orosz weboldalak listáját tette közzé. "Mindenki számára lesznek feladatok. Folytatjuk a harcot a kiberfronton" - közölte. A Telegram-csatorna 31 jelentős orosz vállalat és állami szervezet honlapját sorolta fel, köztük az energiaipari óriás Gazprom, a Lukoil olajvállalat, három bank és néhány kormányzati honlapját.

Hirdetés

A Kremlin.ru, a Kreml és Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalának hivatalos honlapja szombaton egy nyilvánvalóan túlterheléses támadás (DDoS) támadás miatt leállt.

Az ESET kiberbiztonsági cég kutatói szerint múlt héten Ukrajnában keringő rosszindulatú adattörlő szoftvert fedeztek fel, amely, számítógépek százait érte el. A gyanú Oroszországra esett, amelyet többször vádoltak már Ukrajna és más országok elleni hackertámadásokkal. Az áldozatok között kormányzati szervek és egy pénzintézet szerverei voltak.

Nagy-Britannia és az Egyesült Államok szerint orosz katonai hackerek álltak a múlt heti DDoS-támadások sorozata mögött, amelyek az orosz invázió előtt rövid időre offline állapotba küldték az ukrán banki és kormányzati weboldalakat. Oroszország tagadta a vádakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.