Hirdetés
. Hirdetés

Vége a kalózkodásnak: az Opera böngésző szűrni készül az illegális helyeket!

|

Orosz hatóságok erőltetik a feketelista beépítését.

Hirdetés

Az Opera böngészőnek van egy különleges eszköze, a Turbo, amit arra találtak ki, hogy felgyorsítsa az oldalak betöltését. A Turbo a tiltásokat is kikerüli, ezért sokan a tiltott webhelyek becserkészésére használják.

Ennek azonban hamarosan vége, mert az Opera állítólag egy olyan szűrőrendszeren dolgozik, amely feketelistázza az illegális site-okat, például a szoftverkalóz helyeket és a torrent trackereket.

A kommersant.ru orosz webhely szerint a helyi hatóságok kérték fel az Operát egy beépített feketelista létrehozására, mert zavarta őket, hogy a felhasználók az Operával ki tudják játszani a különféle tiltásokat.

A forrás szerint a megbeszélések megszakadtak, amikor az Operát megvette a kínai Qihoo, és a norvég cég bezárta oroszországi irodáit. De erős a gyanú, hogy az Opera már ki is fejlesztett egy ilyen funkciót, amit egy esetleges megállapodás esetén üzembe állíthat. Hivatalos közlemény nincs az ügyről, de ismerve az orosz hatóságok elszántságát az internet-használat megregulázására, csöppet se lenne meglepő, hogy végül mégiscsak elérnék a szűrő beépítését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.