Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben a böngészési és keresési adataink

|

Hét internetes cég arra kérte az Egyesült Államok Képviselőházát, hogy tiltsa meg a netes keresések és böngészési előzmények felhatalmazás nélküli gyűjtését, amikor tárgyalja a USA FREEDOM Reauthorization Act nevű törvényjavaslatot.

Hirdetés

Arra kérte az amerikai Képviselőházat hét internetes vállalat - köztük a Mozilla, a Twitter, a Reddit és a Patreon - hogy álljanak ki a felhasználói adatok védelme mellett a USA FREEDOM Reauthorization Act nevű törvényjavaslat eheti tárgyalásakor.

Hirdetés

A Firefox böngészőt fejlesztő Mozilla vállalati blogbejegyzésében az írta: "Reméljük, hogy a törvényhozók úgy módosítják a jogszabályt, hogy korlátozzák a kormányzat felhatalmazás (bírói végzés, hatósági parancs) nélküli hozzáférését az internetes böngészési és keresési adatokhoz. Már eddig is túl sok keresési és böngészési előzményt gyűjtenek be a webről, Úgy véljük, hogy ezek az adatok törvény által biztosított erős védelmet érdemelnek, amikor a kormányzat hozzájuk akar férni, azonban sok esetben ez védelem nem egyértelmű."

A csoport négy képviselőnek elküldött levelében azt írja, hogy a megfelelő adatvédelem és biztonság alapvető fontosságú a gazdaság és a vállalatok számára, valamint elengedhetetlen az ingyenes és nyitott internet további növekedése szempontjából.

A vállalatok szerint a keresési és böngészési előzmények részletes betekintést nyújtanak az emberek magáéletébe, és olyan bizalmas információkat tartalmaznak, amelyeket törvény erejével szükséges megvédeni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.