Hirdetés
. Hirdetés

Világszerte több ezer szervert vett célba egy zsarolóvírusos hackertámadás

|

Olaszországon kívül Franciaországban és Finnországban, valamint az Egyesült Államokban és Kanadában is támadtak szervereket.

Hirdetés

Világszerte több ezer szervert vett célba egy zsarolóvírusos hackertámadás - közölte vasárnap az olasz Nemzeti Kiberbiztonsági Ügynökség (ACN), figyelmeztetve a szervezeteket, hogy tegyenek lépéseket rendszereik védelme érdekében. A hackertámadás egy szoftveres sebezhetőséget akart kihasználni - mondta Roberto Baldoni, az ACN főigazgatója a Reutersnek, hozzátéve, hogy a támadás tömeges méreteket öltött.

Az ANSA olasz hírügynökség az ACN-re hivatkozva arról számolt be, hogy rajtuk kívül más európai országokban, például Franciaországban és Finnországban, valamint az Egyesült Államokban és Kanadában is támadtak szervereket.

Több tucat olasz szervezetet érintett a támadás. A legtöbb jelzés a nagyvárosokból érkezett, az északi Milánótól a szicíliai Palermóig. A Telecom Italia (TLIT.MI) ügyfelei vasárnap korábban internetproblémákról számoltak be, de lapértesülések szerint a két probléma nem függött össze.

Hirdetés

A Tim végig kizárta a hackertámadást, és "nemzetközi hálózati" problémákra hivatkozott. Az ACN azonban megerősítette ennek tényét, Stefano Epifani, a digitális fenntarthatóságért felelős alapítvány elnöke a RaiNews24 televízió-csatornának elmondta, hogy az internetes hálózatoknak csak mintegy harminc százaléka működőképes, és reméli, hogy hétfőre sikerül megoldani a problémát.

Az amerikai kiberbiztonsági hatóságok közölték, hogy felmérik a bejelentett incidensek hatását.

"A CISA a köz- és magánszektorbeli partnereinkkel együttműködve értékeli a bejelentett incidensek hatásait, és szükség esetén segítséget nyújt" - közölte az amerikai kiberbiztonsági és infrastruktúra-biztonsági ügynökség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.