Hirdetés
. Hirdetés

Vírusfertőzés-járvány a Facebookon!

|

Kiberbűnözők Facebook-fiókokat térítettek el, hogy a felhasználók nevében lájkoljanak és osszanak meg tartalmakat.

Hirdetés

Június végén két nap alatt több mint 10 ezer áldozatot szedett egy kibertámadási akció, melynek során hackerek spamüzenetek és rosszindulatú programok terjesztésére használták a feltört Facebook-fiókokat, állapították meg a Kaspersky Lab szakértői. Az érintett felhasználók számítógépét a kiberbűnözők egy trójai programmal fertőzték meg, amely aztán észrevétlenül egy bővítményt telepített a Chrome böngészőhöz, ha az áldozat számítógépén ez megtalálható volt. A bővítmény akkor lépett akcióba, amikor a felhasználó megkísérelt belépni Facebook fiókjába, ekkor ellopta az illető azonosítóját és jelszavát, majd az ő nevében garázdálkodott a közösségi weboldalon.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.