Hirdetés
. Hirdetés

WikiLeaks: a CIA elvesztette a kiberfegyverek feletti ellenőrzést

|

A sajtótájékoztatót néző twitterezők közül többen követelték Obama exelnök és a volt amerikai elnökjelölt, Hillary Clinton letartóztatását.

Hirdetés

Sajtótájékoztatóján Julian Assange, a WikiLeaks alapítója elmondta: a CIA elvesztette a teljes kiberfegyver arzenálja feletti ellenőrzést, ami súlyos inkompetenciára utal, mivel a teljes arzenált egyetlen helyen tárolták, és nem gondoskodtak a megfelelő védelméről. Assange nem nevezte meg az információt kiszivárogtató személyt, de nyilvánvalóan belső forrásból, egy izolált CIA szerverről származik a több mint 8700 dokumentum.

A WikiLeaks úgy jutott hozzá a CIA dokumentumokhoz, hogy azok az amerikai hírszerző közösség egyes tagjai között cirkuláltak nem hivatalos kommunikáció keretében. Assange kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a botrány kirobbanása előtt az előző és a jelenlegi amerikai elnököt, Barack Obamát és Donald Trumpot tájékoztatták-e egyáltalán arról, hogy kiszivárogtak a kiberfegyverekkel kapcsolatos dokumentumok.

A dokumentumok szerint a CIA támadó eszközöket fejlesztett ki iPhone-ok, androidos eszközök, okos TV-k és a jelentősebb számítógépes operációs rendszerek ellen. Az érintett gyártók azt ígérik, hogy utánanéznek a dokumentumokban leírt sérülékenységeknek, az Apple már ki is jelentette, hogy az IoS sebezhetőségek legtöbbjét kijavították.

A WikiLeaks együttműködik a technológiai gyártó cégekkel a biztonsági rések megszüntetése érdekében, hangsúlyozta Assange, megerősítve korábbi ígéretét.

A CIA nem volt hajlandó elismerni, hogy a dokumentumok hitelesek. Dean Boyd, a szervezet PR igazgatója annyit mondott, hogy Julian Assange nem az igazmondásáról híres. A CIA ugyancsak utalt arra, hogy hírszerzési tevékenysége külföldi célpontok ellen irányul, mivel a szervezet küldetése megvédeni Amerikát a terroristáktól és az ellenséges országoktól.

A WikiLeaks sajtótájékoztatóját a Periscope-on keresztül közvetítették, ahol a Twitter-felhasználók kérdéseket tehettek fel. A nézők közül többen követelték Obama exelnök és a volt amerikai elnökjelölt, Hillary Clinton letartóztatását, valamint arra bátorították a WikiLeakset, hogy tegyen közzé információkat a Pizzagate néven elhíresült, a Demokrata pártot érintő összeesküvésről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.