Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 új biztonsági funkciói

|

A Windows Information Protection és a Windows Defender Advanced Threat Protection segít hatékonyabban megvédeni az adatokat.

Hirdetés

Az operációs rendszer augusztus másodikán esedékes évfordulós frissítése fejlett biztonsági szolgáltatásokkal segíti a rendszergazdákat, hogy hatékonyabban védhessék meg a számítógépeket a kibertámadásoktól. A Windows Information Protection nevű szolgáltatás lehetővé teszi a vállalatok számára az üzleti és személyes adatok elkülönítését ugyanazon az eszközön. További biztonsági funkcióként debütál az évfordulós frissítésben a Windows Defender Advanced Threat Protection nevű rendszer, amely gépi tanulás és a Microsoft felhője segítségével nyújt jobb védelmet a vállalatoknak hackertámadások esetén.

A két új funkció része a Microsoft azon törekvésének, hogy a Windows 10-et biztonságos operációs rendszerként vonzóvá tegye a kiberfenyegetések miatt aggódó vállalatok számára egy olyan időszakban, amikor egyre több incidens éri a cégeket.

A Windows Information Protection révén a vállalatok titkosíthatják adataikat az alkalmazottak eszközein olyan titkosító kulcsokkal, amelyek az IT-részleg felügyelete alatt állnak. Ez a megoldás számos előnnyel jár, így például lehetőség van egy távozó munkavállaló személyes eszközéről csak a vállalati adatokat törölni.

A vállalatok szabályokat is létrehozhatnak arra vonatkozólag, hogy mely alkalmazásokkal lehessen üzleti adatokat kezelni, így a könnyelmű alkalmazottak nem tudják például megosztani a Facebookon a cég HR-rendszerének tartalmát. Az új rendszer kifejlesztése annak a realitásnak az elfogadásán alapul, hogy sok munkavállaló mind személyes, mind üzleti célokra használja a saját mobil eszközeit.

Míg a Windows Information Protection proaktívan védi a céges adatokat, addig a Windows Defender Advanced Threat Protection a biztonsági incidensek észleléséhez és elhárításához nyújt segítséget. Az ügyfél eszközökön és a Microsoft felhőjében futó szoftverek kombinációját használja a vállalatok riasztására, ha úgy ítéli meg, hogy azok számítógépeit feltörték. Ha a rendszer behatolást észlel, lépéseket ajánl a rendszergazdáknak a probléma megoldására

A Windows Information Protection használatához a vállalatoknak a Windows 10 Enterprise E3 előfizetéssel kell rendelkezniük, amely havonta és felhasználónként 7 dollárba kerül. A Windows Defender Advanced Threat Protection igénybevételéhez a drágább Windows 10 Enterprise E5 előfizetés szükséges, amelynek egyelőre nem ismeretes az ára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.