Hirdetés
. Hirdetés

Az integrált technológia lehet az üzleti siker titkos kulcsa

|

A legtöbb cég azonban még messze van attól, hogy ezt az álmot valóra váltsa.

Hirdetés

Az API-kat, a mikroszolgáltatásokat és az integrációs megoldásokat manapság a legtöbb IT-vezető alapvetően fontosnak tartja. A modern vállalatok vezetői szerint pedig a nagymértékben összekapcsolt IT-környezet nélkülözhetetlen a sikerükhöz - áll a Software AG új jelentésében. A legtöbb cég azonban még messze van attól, hogy ezt az álmot valóra váltsa.

Az API-k, mikroszolgáltatások és integráció helyzetéről szóló jelentéséhez 950 IT-vezetőt kérdezett meg a Software AG. A válaszokból megállapította, hogy a CIO-k 97 százaléka szerint egy ilyen összekapcsolt IT-környezet előnyös lenne. Mégis, mindössze egy százalékuk dolgozik már most is ilyennel.

Ugyanakkor a válaszadók 92 százaléka számára az igény "soha nem volt nagyobb" - állítja a jelentés. Azt is hozzáteszi, hogy "ez csak tovább fog nőni", mivel az IDC előrejelzése szerint 2023-ig több mint 500 millió "felhő-natív" digitális alkalmazást és szolgáltatást fognak telepíteni.

Hirdetés

A válaszadók többsége rendkívül fontosnak tartja az API-kat, és úgy véli, hogy az API-k nélkül elszigetelve, dobozba zárva dolgoznának. az API-kat sokan a digitális átalakítási projektekhez is használják. A mikroszolgáltatások hasonló megítélésnek örvendenek, az IT-vezetők "rendkívül fontosnak" tartják őket. Több mint 50 százalékuk tervezi, hogy a következő egy éven belül megvalósít ilyeneket.

Az API-kkal és a mikroszolgáltatásokkal ellentétben az integrációs megoldások ma már mindennaposak, állítja a jelentés, amely szerint a megkérdezett szervezetek 99 százaléka használ ilyet. Legtöbbször valamilyen hibrid integrációs megoldást futtatnak, mind on-prem, mind a felhőben. A különböző előnyök közül az integrációs megoldások által nyújtott javuló termelékenység, az időmegtakarítás, a nagyobb átláthatóság és az információk jobb kezelésének képessége emelkedik ki a legfontosabbak közül.

Az összekapcsolt IT-környezet további megvalósításának legnagyobb akadálya a képzett munkaerő hiánya.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.