Hirdetés
. Hirdetés

Az IT-infrastruktúra diverzifikálódásával az adatkezelés egyre összetettebbé válik

|

Konkrétan az alkalmazások felhők közötti migrációja jelent fájdalmas pontot a szervezetek számára.

Hirdetés

A Nutanix legfrissebb Enterprise Cloud Indexe szerint az IT-csapatok többsége (60 százalék) egynél több IT-infrastruktúrát használ - ez a trend a jövőben várhatóan erősödni fog -, de küszködnek a környezetek közötti adatok átláthatóságával.

"Az elkövetkező években több százmillió alkalmazás jön létre, amelyek soha nem látott mennyiségű adatot fognak generálni. A szervezetek küzdenek a jelenlegi alkalmazás- és adatkezeléssel a peremeken, a különböző felhőkben és a magban. Az idei ECI azt mutatja, és amit az ügyfelektől hallunk, hogy a piacon szükség van egy olyan felhő-üzemeltetési modellre, amely segít egy hibrid többfelhős környzet felépítésében, üzemeltetésében, használatában és irányításában, hogy mindenféle alkalmazást támogasson, már ma elkezdve és a holnapra tervezve" - mondta Lee Caswell, a Nutanix termék- és megoldásmarketingért felelős SVP-je.

A vállalatok infrastrukturális döntéseit az adatok határozzák meg, az adatbiztonság, az adatvédelem és -helyreállítás, valamint a szuverenitás pedig az első helyen áll a legfontosabb tényezők között. A láthatóság azonban egyre nagyobb kihívást jelent. Míg a válaszadók 94 százaléka egyetért azzal, hogy a teljes átláthatóság fontos, csak a válaszadók 40 százaléka számolt be arról, hogy teljesen átlátja, hogy hol tárolja adatait.

Hirdetés

A felhőköltségek ellenőrzése is problémás, 85 százalékuk szerint ez az IT-menedzsment kihívást jelent, és több mint egyharmaduk (34 százalék) jelentős kihívásként tartja számon. Konkrétan az alkalmazások felhők közötti migrációja jelent fájdalmas pontot a szervezetek számára: a válaszadók 86 százaléka egyetért azzal, hogy az alkalmazások környezetek közötti mozgatása összetett és költséges lehet. Emellett a válaszadók közel fele (46 százalék) azt tervezi, hogy a felhőköltségek mérséklése érdekében az elkövetkező évben egyes alkalmazásokat helyben lévő adatközpontokba telepíti vissza.

Majdnem minden válaszadó (96 százalék) elkezdte használni a nyílt forráskódú Kubernetes orchestrációt. A Kubernetes telepítésekkel kapcsolatos legnagyobb kihívások között azonban a mögöttes infrastruktúra, a tárolás és az adatbázis-szolgáltatások megtervezését és konfigurálását említik.

Emellett a válaszadók 92 százaléka egyetért azzal, hogy a fenntarthatóság fontosabb a szervezetük számára, mint egy évvel ezelőtt. A prioritások ilyen irányú eltolódását elsősorban a vállalati környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) kezdeményezések (63 százalék), az ellátási lánc zavarai (59 százalék) és az ügyfelek vásárlási döntései (48 százalék) okozzák - írja a BetaNews.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.