Hirdetés
. Hirdetés

Az uralkodó kultúra a DevOps és a DevSecOps sikerének legnagyobb akadálya

|

A Progress új kutatásából kiderül, hogy az informatikai döntéshozók 73 százaléka elismeri, többet lehetne tenni a DevSecOps-gyakorlatok javítása érdekében, és sok szervezet le van maradva a céljai elérésében.

Hirdetés

A felmérés válaszadói 71 százaléka egyetértett azzal, hogy a kultúra a legnagyobb akadálya a DevSecOps előrehaladásának, ugyanakkor csak 16 százalékuk helyezi a kultúrát a következő 12-18 hónapban optimalizálandó területként előtérbe.

A biztonságot tekintik a legtöbb DevOps és DevSecOps bevezetés első számú mozgatórugójának. Mégis csak 30 százalékuk érzi magát biztosnak a biztonság és a fejlesztés közötti együttműködés szintjét illetően, 86 százalékuk kihívásokat tapasztal a biztonsággal kapcsolatos jelenlegi megközelítéseikben, és aggasztóan sok, az 51 százalékuk elismeri, hogy nem teljesen érti, hogyan illeszkedik a biztonság a DevSecOps-hoz.

Hirdetés

A DevOps szervezeteken belüli elfogadását és fejlődését ösztönző egyéb üzleti tényezők közé tartozik az agilitásra való összpontosítás, a minőséggel, biztonsággal, leállási idővel vagy teljesítményproblémákkal kapcsolatos üzleti kockázatok csökkentése, valamint a DevOps bevezetésének szükségessége a felhőkötelezettség vagy a felhőbe való átállás támogatása érdekében. További kiemelt területek közé tartoznak az infrastruktúra-korszerűsítési erőfeszítések, a policy as code, a cloud-native bevezetése, a megtérüléshez szükséges idő, a befektetési és oktatási lehetőségek.

"A biztonságnak a DevOps-ba való integrálásából származó előnyök bőségesek a csökkentett kockázattól és az alacsonyabb költségektől kezdve a gyorsabb szállításig és a hatékonyabb megfelelésig. Sajnos ez nem olyan egyszerű, mint egy ujjcsettintés - véli Sundar Subramanian, a Progress EVP és GM DevOps igazgatója. "Kutatásunk megerősíti azt, amit nap mint nap látunk és hallunk ügyfeleinktől, hogy mindegyiküknek saját egyedi kultúrája és pályája van, saját fordulópontokkal és kihívásokkal, amelyek nem egy akadályt jelentenek a DevSecOps bevezetése előtt" - idézte a szakembert a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.