Hirdetés
. Hirdetés

Ezek lesznek az adatgyűjtési trendek az üzemi szinteken

|

Az elkövetkező évben és azután a gyártóknak egyre inkább hasznosítaniuk kell az üzemi rendszerekből származó adatokat, hogy bővítsék képességeiket a piaci verseny, az agilitás, a hatékonyság és a nyereségesség érdekében.

Hirdetés

Richard Phillips, a Polytron okosgyártásért felelős igazgatója szerint azonosították a digitalizációs projektek növekedését a feldolgozóiparban. A Smartindustry portálon felsorolta, hogy az általuk látott kulcsfontosságú területek közé melyek tartoznak.

Papírmentessé válás

A papír alapú adatgyűjtés és jelentéstétel még mindig létezik. Az ezzel kapcsolatos problémák jól ismertek. Valóban ez a legegyszerűbbnek tűnő terület az adatgyűjtés/jelentés hatékonyságának javítására és az adatbeviteli hibák csökkentésére a hibabiztosság révén. Illetve az automatikus kontextus is megteremthető (ki gyűjtötte az adatokat, mikor, melyik soron stb.) és a jelentéskészítéshez szükséges adatmanipuláció is csökkenthető. Az Excel használatának mérséklése és az adatok közvetlenül egy adatbázisba történő bevitelével való helyettesítése valós idejű műszerfalakat és jelentéseket tesz lehetővé. Vannak olyan projektek, amelyeket csak a munkaerő-megtakarításból származó megtérülés alapján finanszíroztak.

Automatikus adatgyűjtés

A kisebb gyártók még mindig küzdenek a valós idejű adatok gyűjtésével az üzemben. Az ipar 4.0 magával hozta az IoT intelligens érzékelőit, amelyek a hálózatokat kihasználva viszonylag alacsony költséggel, összetett infrastruktúra nélkül gyűjtik ezeket az adatokat. Néhány ilyen adatgyűjtési pont hozzáadása kulcsfontosságú betekintést nyújt, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvet kapjanak az ilyen adatok értékének megismeréséhez.

Hirdetés

Digitális munkafolyamat

A digitális munkafolyamat valós idejű átláthatóságot ad az összes gyártási munkafolyamatra, és lehetővé teszi a gyártási információk valódi demokratizálását. Ez a termelés, a minőség, a szállítás, a fogadás, a raktár és az összes funkció munkafolyamataira vonatkozik. Ez válik a digitális átalakulás első fázisává a diszkrét gyártó iparágak, például a félvezetőgyártás, az elektromos járművek végszerelése, a bútorösszeszerelés, a hulladékfeldolgozás és mások számára. Bármi, ami lépésről lépésre történő utasítást kíván, az jó jelölt. Minél összetettebbek a munkautasítások, annál nagyobbak a digitalizálás előnyei.

Közös platform a digitalizáláshoz

A különböző digitális eszközöket használó digitalizálási projektek olyan információs szigeteket eredményeznek, ahol nincs egyszerű mód az adatok összekapcsolására és a kontextus megértésére. Egy gyártási-műveleti platform kihasználása mindezek (és még több dolog) elvégzésére komoly lehetőség. Az IT évek óta megvalósítja ezt a koncepciót az ERP-platformok segítségével. Az, hogy a gyártás ugyanezt egy gyártási műveletirányítási (MOM) platform segítségével tudja megtenni, hasonló előnyökkel jár, ráadásul az Ipar 4.0 megoldások, például a gépi tanulás lehetővé tételét is szolgálja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.