Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek az 5G képes PC-k

|

A tervek szerint az Egyesült Államokban még az idén megkezdik az 5G vezeték nélküli technológia bevezetését, így az Intel és PC-gyártó partnerei már az 5G kapcsolatra képes számítógépek 2019-es piacra dobását tervezik.

Hirdetés

Az Intel, a Dell, a HP, a Lenovo és a Microsoft bejelentette, hogy az 5G képes windowsos PC-k várhatóan 2019 második felében jelennek majd meg. Nagyjából ebben az időben tervezi az Intel piacra dobni 5G technológiájú XMM 8000-es modemjeit.

Hirdetés

A lapkagyártó a jövő héten kezdődő barcelonai Mobile World Congress rendezvényen fogja bemutatni új, 5G képes PC-jének prototípusát, valamint adatok átvitelét demonstrálja majd az 5G hálózaton keresztül. Ugyancsak megtekinthető lesz a vállalat standján az eSIM technológia - a jelenlegi SIM kártyákat felváltó megoldás -, valamint egy, a következő generációs wi-fi szabványt, a 802.11ax-et használó vékony PC.

Az Intel már évek óta népszerűsíti az 5G technológiát, azt állítva, hogy az mindent kezelni fog az intelligens járművek kommunikációs gerinchálózatától kezdve az autonóm drónok seregéig.

A berendezésgyártókkal összhangban a telekommunikációs szolgáltatók is nyilatkoztak arról, hogy mikor élvezhetik a felhasználók az 5G technológia előnyeit. Így például az AT&T bejelentette, hogy tucatnyi amerikai városban - többek között Dallasban, Wacóban és Atlantában - lesz elérhető a technológia az év végéig.

Az Intel számára az 5G technológia vezeték nélküli üzletágának egyfajta ujjászületését jelenti. A vállalat közleménye szerint komoly befektetéseket hajtottak végre vezeték nélküli portfóliójukban és partnereiknél, hogy piacra vihessék az 5G technológiával felszerelt mobil PC-ket annak érdekében, hogy a felhasználók élvezhessék a csúcsminőségű videoátvitel és játékok, valamint a zökkenőmentes vezeték nélküli kapcsolat előnyeit a mobil és wi-fi hálózatok használatakor.

Ezért invesztált az Intel a 802.11ax technológia piacra vitelébe is. Az 802.11ax szabvány az 5G-hez hasonlóan még véglegesítésre vár, és több gigabit/másodperces wi-fi sebességeket ígér. Ez nem akadályozta azonban meg, hogy a gyártók szabványosítás előtti termékekkel rukkoljanak elő. Amikor 2018-ban vagy 2019 elején elkészül a 802.11ax szabvány végleges változata, tömegével fognak megjelenni a kompatibilis hálózati eszközök. A korábban megjelent berendezéseket általában firmware frissítéssel teszik kompatibilissá a végleges szabvánnyal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.