Hirdetés
. Hirdetés

Változás a Windows 10 frissítésében

|

A Microsoft a Windows 10 operációs rendszer fejlesztési modelljének az átdolgozásáról számolt be, elvágva a kapcsolódást a funkciók és az egyes kiadások között. Vagyis az előbbiek akkor fognak megjelenni, amikor "elkészültek".

Hirdetés

Bár az aktív fejlesztés alatt lévő funkciók egy jövőbeli Windows 10 kiadáshoz készülnek, ezentúl nem kapcsoljuk őket egy adott kiadáshoz, írta vállalati blogbejegyzésében Brandon LeBlanc, a Windows Insider csapat vezető programmenedzsere. "Az új funkciók és az operációs rendszer továbbfejlesztései akkor jelennek majd meg egy jövőbeli kiadásban, amikor elkészülnek."

Hirdetés

A Windows 10 2015-ös debütálása óta a Microsoft az új funkciókat egy adott kiadáshoz kapcsolta, de gyakran előfordult, hogy a beígért szolgáltatás végül nem került be a verzióba, és vagy egy későbbi változatban jelent meg, vagy azóta is várunk rá. Az utóbbi kategóriába sorolható például a Windows Sets, amelyről 2017-ben hallhattunk először, és amely egy 2018-as frissítésbe került volna be, de azóta sem jelent meg.

A régi és új modell közötti különbséget az átlagfelhasználók nem fogják észrevenni a Windows 10 frissítése során. A múltban sem osztott meg minden információt a Microsoft a nagyközönséggel a készülő változatokról, és ez valószínűleg nem lesz másképp a jövőben sem.

De az "amikor elkészülnek" állítás az új funkciókkal kapcsolatban arra utalhat, hogy korábban bizony előfordult, hogy nem teljesen kidolgozott funkciók kerültek be a nyilvános szoftverváltozatokba.

A Microsoft újfajta álláspontja a böngészőgyártók viselkedésére emlékeztet, amelyek már régóta használják ezt a modellt, mivel évente hét vagy ennél is több új verzióval rukkolnak elő. A böngészőfejlesztők számára nem okoz különösebb problémát egy tervezett funkció kihagyása valamely verzióból: na bumm, majd megjelenik valamelyik későbbi változatban pár héttel később. 

Persze nem teljesen pontos az analógia, mivel a Windows 10 operációs rendszert évente csak kétszer frissítik, nem hétszer vagy nyolcszor (Chrome), illetve tizenkétszer vagy tizenháromszor (Firefox). Ha egy funkció kimarad, legalább hat hónappal eltolódik a megjelenése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.