Kisebbek lesznek a nagy Windows-frissítések

Csak azt fogjuk megkapni, amire feltétlenül szükségünk van a frissítéshez.

A Windows Insider program egyik legfrissebb újdonsága a Unified Update Platform (UUP), amely a tesztelőknek kiszállított frissítések méretét csökkenti olymódon, hogy csak az új kódokat küldi ki.

Ez a megközelítés a Windows 10 kumulatív frissítéseire hasonlít, amikor is csak a számítógépünkről hiányzó foltokat kapjuk meg. A Microsoft azt ígéri, hogy az UUP-nek hála az új buildek nem lesznek nagyobbak egy gigabájtnál.

Az UUP testre szabott letöltési csomagokkal dolgozik: mindegyik csak azokat a részeket tartalmazza, amelyek az operációs rendszer legutóbbi frissítése óta születtek.

kisebbek_lesznek_a_nagy_windows_frissitesek_screenshot_20170303225102_1_nfh.jpg
Az Insider Program részvevői már most, a mezei felhasználók csak az őszi nagy frissítésnél élvezhetik az új technológia előnyeit.

A Microsoft már megkezdte az UUP-vel az csomagok kiszállítását az Insider Program résztvevőinek, és mérnökei szerint a zsugorodás mértéke a nagyobb frissítéseknél elérheti akár a 35 százalékot is.

Az átlagfelhasználók viszont nem fognak nagy különbséget látni a Creators Update megjelenésekor, mivel az UUP előnyeinek kihasználásához olyan technológia kell, amivel az Anniversary Update nem rendelkezik. Viszont az ősszel esedékes következő frissítésnél már ők is kisebb pakkokat kapnak majd.

Kommentek

comments powered by Disqus