Küszöbön a Z világháború!

A munkahelyeket kezdik elözönleni a Z generáció tagjai. Megjelenésük komoly veszélyeket hordoz, és odafigyelés híján végveszélybe sodorhatja a vállalati adatbiztonságot.

A Ponemon Institute és a Citrix felmérést végzett az ausztrál biztonsági és IT cégek körében, és a résztvevők 71 százalékától azt a választ kapta, hogy a  munkahelyi IT infrastruktúrára a legnagyobb veszélyt az ezredforduló körül született, úgynevezett Z generáció tagjainak növekvő száma jelenti.

A megkérdezettek többsége úgy vélte, hogy ez a szakadatlanul mobilozó, facebookozó, twitterező nemzedék fenyegeti leginkább az érzékeny adatok biztonságát.

kuszobon_az_igazi_z_vilaghaboru_screenshot_20170717115856_1_nfh.jpg
Kendall Jenner sokmillió követője is a potenciális veszélyforrások közé tartozik.

A korábbi generációk másfajta biztonsági kockázatot jelentenek: az 1965 és 1980 között születettek a vállalati biztonsági előírások betartásában gyengélkednek, az 1946 és 1980 közöttiek pedig könnyebben léprecsalhatók adathalász és szélhámos technikákkal.

Becslések szerint a kiberbűnözés évi egymilliárd dolláros kárt okoz az ausztrál vállalkozásoknak, és a felmérés készítői a fő veszélyforrásoknak igyekeztek utánajárni. A kutatás legfontosabb tanulsága az, hogy olyan rugalmas, rétegzett vállalati biztonsági stratégiára van szükség, amely messzemenően figyelembe veszi a korosztályi tagozódásokat.

Kommentek

comments powered by Disqus