Most már biztos: ősszel jönnek az ARM lapkán futó Windows 10 PC-k

A Qualcomm megerősítette a megjelenés időpontját.

A Microsoft és a Qualcomm 2016 végén jelentette be az ARM lapkákon futó Windows 10-et, azt ígérve, hogy talán még az idén piacra kerülhetnek az emulációs technológián alapuló új eszközök is. 

Most pedig a Qualcomm vezére, Steve Mollenkopf megerősítette: a negyedik negyedévben megjelennek az első olyan PC-k, amelyeken ARM lapkán emulált Windows 10 fut.

A megjelenés várható időpontja október vagy november, hogy a karácsonyi bevásárlási idejére már a boltokban legyenek az új eszközök.

Az emulált Windowst 10-et futtató PC-k processzora a Snapdragon 835 lesz, amely már most is megtalálható egyes csúcsszíntű mobilokban, például a Samsung Galaxy S8-ban.

osszel_jonnek_az_arm_lapkan_futo_windows_10_pc_k_screenshot_20170422164133_1_nfh.jpg
Az ARM lapkákon futó Windows 10 az okostelefon-piacot meg megkavarhatja.

Az ARM-es új PC-k megjelenése kapcsán ismét megindultak a találgatások, hogy a Microsoft talán teljes értékű Windows 10-et futtató okostelefonokkal akar visszatérni a mobilarénába. Sok megfigyelő véli úgy, hogy a 2017 végére vagy 2018 elejére várt Surface Phone-t (amelyről egyébként senkinek sincs semmilyen biztos információja) ilyen ARM lapkán emulált Windows 10-el szereli fel a Microsoft. 

Kommentek

comments powered by Disqus