Orosz hackerek feltörték a Pentagon levelező rendszerét!

Az akció 2015-ben történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

2015-ban orosz hackerek feltörték a Pentagon nem bizalmas e-mail rendszerét, árulta el Martin Dempsey, aki akoriban a CJCS, vagyis a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke volt. A tábornok egy interjúban elmondta, hogy a hackerek a teljes rendszer irányítását átvették.

A levelező rendszert a vezérkari főnökök stábja, mintegy 3500 tiszt és civil munkatárs használta olyan e-mailekhez, amelyek nem rendelkeztek hírszerzési értékkel. A hackerek hozzájutottak a hálózati hozzáféréshez szükséges jelszavakhoz és elektronikus aláírásokhoz, így az egyetlen megoldást a rendszer teljes lekapcsolása jelentette.

orosz_hackerek_feltortek_a_pentagon_levelezo_rendszeret_screenshot_20161217164035_1_nfh.jpg
A Pentagon épülete a virginiai Arlingtonban.

Az illetékesek szerint az akciót oroszok hajtották végre, akik a Krím megszállása miatti gazdasági szankciókat akarták megtorolni. A támadás egy nyugati parti egyetem szervereiről indult. Harmincezer e-mailt küldtek ki; az egyiket megnyitotta a vezérkari főnökök stábjának egyik munkatársa, és a levélhez tartozó rosszindulatú fájl megfertőzte a rendszert. A támadás után a Pentagon a hardvert és a szoftvert is lecserélte, a helyreállítás két hétig tartott.

Kommentek

comments powered by Disqus