Tíz másodperc alatt öl a Windows Defender

A Windows 10 továbbfejlesztett védelmi programja az ismeretlen vírusokkal is gyorsan elbánik. A Microsoft most elmagyarázta, hogyan csinálja.

A Windows Defender rengeteget fejlődött a Windows 10 legfrissebb változatában, és bár az antivírus programok fejlesztői kiritizálják, a Microsoft most egy elemzésben bizonyítja, hogy az ismeretlen vírusokkal szemben is igen hatékony.

A Microsoft szerint a Windows 10 néhány másodperc alatt kielemzi az ismeretlen vírust, és ezzel nem csak az érintett gépet, hanem a Windows Defender többi felhasználójánák rendszerét is megvédi.

A hatékonyság titka a felhő alapú technika. Amikor a Windows Defender gyanús fájlt érzékel, elküldi a felhőnek. Ha a  felhő úgy találja, hogy a gyanú megalapozott, mintát kér, amit a kliens feltölt, és közben jegeli a fájlt. A felhő gépi tanulási technikával feldolgozza a mintát, előállítja az aláírást, és visszaküldi a kliensnek, a rendszer pedig így már blokkolni tudja a fáljt.

10_masodperc_alatt_gyilkol_az_uj_windows_defender_screenshot_20170723152502_1_nfh.jpg
A Windows Defender a felhőt hívja segítségül a vírusok elleni harcban.

Az egész folyamat kevesebb, mint 10 másodperc alatt lezajlik, és teljes védelmet biztosít, amennyiben a beállító appban engedélyeztük a felhő alapú analízist.

Fontos megjegyezni, hogy ez a funkció csak a Creators Update-ben működik, úgyhogy már csak ezért is megéri a frissítés.

Kommentek

comments powered by Disqus
Ezt olvasta már?

Informatikai szabadúszás »