Hirdetés
. Hirdetés

Három betű, amitől az egekbe szöknek az értékesítési számok

|

Miért? Mert felhőalapú rendszer

Hirdetés

A magyar b2b-ben tevékenykedő cégek még mindig számos olyan problémával küzdenek, amelyekre egy már jól felépített értékesítéstámogató szoftver bevezetése megoldást jelent.

Tamás például a következő hibát követte el: - Rengeteg olyan eset volt, hogy az ígérthez képest két nappal később hívtam fel az ügyfelet, és ő addigra egy konkurens cégtől már megvásárolta a terméket (Echo-Print Kft., Pintér Tamás).

Hirdetés
         

Hogyan folytatódott a története? A szabály szerint a földre pottyant étel még 5 másodpercig fogyasztható, az 5 percen belül megkeresett érdeklődő pedig nagyobb valószínűséggel fogja a mi ajánlatunkat választani. Miért? Szimplán, mert a mi ajánlatunk lesz a legelső. Persze ilyen gyorsan reagálni nem könnyű, hacsak nem egy finom falatról van szó, de nem is lehetetlen.           

Mindössze egy stabil lábakon álló értékesítési folyamat kell hozzá, ami azonban még számos lépcsőből áll. Hol csúszhat még hiba a mátrixba?           

Igazság szerint bárhol.           

Kivel nem fordult még elő, hogy egy elkavarodott email-cím, telefonszám vagy egy elfelejtett időpont miatt szalasztott el egy jó üzleti lehetőséget?           

Vajon kivel fordult elő, hogy igazából ez fel sem tűnt neki a rengeteg tennivaló között?

           

Nézzük, mikor kezdjünk el gyanakodni, hogy vállalatunk megérett a változásra! Ha vezetőként nem látunk rá a területi képviselők munkájára, állandó fejtörést okoz a feladatok megfelelő kiosztása, az egyensúly kialakítása.         

Ha a munkaidő végén nem látjuk pontosan, ki mit végzett el, milyen eredménnyel zárta a napot, a fontos információkat pedig mindenki kedve szerint, telefonos jegyzetben, noteszben, excelben vagy akár cetliken tárolja.       

Ha a hónap végén nem tudjuk magabiztosan kijelenteni, hogy sikerült kitermelnünk az erre az időszakra potenciálisan elérhető bevételt.           

Ha nem rendelkezünk jól felépített és rendszerezett ügyféladatbázissal, amelyből könnyedén kideríthetjük, melyek azok az ügyfeleink, akik már három hónapja nem vásároltak tőlünk, és melyek azok, akiket érdemes lenne egy akciós vagy akár személyre szabott ajánlattal megkeresni.           

Ha ezt olvasva úgy gondolod, ezek közül neked is ismerős valamelyik, akkor az éppen a pozitív változás szele. Vállalkozásod kinőtte önmagát, és elért arra a pontra, ahol segítség nélkül az eddigi ütemben már nem növekedhet tovább.           

Itt jön képbe egy jó CRM-rendszer.           

A CRM felhőalapú értékesítést támogató megoldás. Arra hivatott, hogy fantommunkatársként a kezünk alá dolgozzon. Támogatja az ügyfélszerzést, a marketinget, az értékesítést, az ügyfélszolgálattal kapcsolatos tevékenységeket, sőt még a számlázást is.           

Tamás története így folytatódik a MiniCRM-mel: - Nagyon pozitív volt, amikor megrendeltük a szoftvert. Egyből telefonon hívtak minket, felmérték az igényeinket, és megpróbáltak segítségünkre lenni. Már az első hónap végére kirajzolódott, hogy nagyon megérte bevezetni a rendszert. Sokkal összeszedettebbé váltunk, nem felejtünk el dolgokat. Rengeteg telefonos kampány lezárásakor láttuk már, hogy jelentősen kisebb a vásárlók lemorzsolódási aránya és az értékesítési számok majdnem a duplájukra növekedtek, így többszörösen megtérült az a minimális befektetés, amelyet a CRM-rendszerre költöttünk (Echo-Print Kft., Pintér Tamás).           

Hogy minden problémára megoldást nyújt-e?           

Sajnos az ügyfeleket nem hívja fel helyettünk, de azt tárolja, kit és mikor kerestünk meg. Számos b2b cégnek segített átlendülni az üzleti nehézségeken. Ők néhány kattintással delegálnak feladatokat, mert a rendszerben vezetett teendőknek hála pontosan követni tudják, kinek, mikor mit kell elvégeznie. Azonnal elérhető riportok segítségével mindig nyomon követhetik a képviselők munkáját, akár mobilról is. Maximálisan kihasználják a piaci lehetőségeket, mert könnyedén elérnek minden ügyfél-adatot, pontosan tudják, kit kell célozniuk egy-egy ajánlattal.           

Emlékszel a Mátrixra? Csak rajtad múlik, hogy a piros vagy a kék pirulát választod-e.

Ha a pirosat választod, hogy megváltoztasd a céged életét, akkor csak pár kattintás, és hozd létre a saját ingyenes MiniCRM tesztrendszered a www.minicrm.hu weboldalon!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.