Új gyártócsarnokot építtet a Szabó Fogaskerékgyártó Kaposváron

|

A somogyi vármegyeszékhely célja, hogy Magyarország tíz legfejlettebb városa közé kerüljön.

Új gyártócsarnokot építtet a magas minőségű fogaskerekek és hajtóművek összeszerelésével foglalkozó Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ez év őszére, a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét a héten tették le Kaposváron.

A vállalatot belföldön és külföldön a folyamatos fejlődés jellemzi. Az alapító, Szabó Ferenc 1976-ban kezdte tevékenységét, a vállalkozás 1996-ban alakult kft.-vé, 2006-ban vásárolt gyártócsarnokot.

Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ügyvezetője szerint az új 5 ezer négyzetméteres, energetikailag is korszerű, napelemekkel felszerelt csarnok építésére azért van szükség, mert a cég a dinamikus fejlődésének köszönhetően "kinőtte" jelenlegi 3500 négyzetméteres csarnokát.

A társaság több százféle fogaskereket gyárt, nagyméretű fogaskereket szállít szélenergia ipari vállalkozásoknak, de foglalkozik hőkezeléssel is, termékeit főként Európai Unióban értékesíti, legnagyobb piaca Németország.

Elsősorban a mezőgazdasági gépiparnak szállítanak, de lehetőséget látnak a gépjárműiparban is.

Az ügyvezető elmondta, hogy jelenleg mintegy 50 alkalmazottjuk van, a létszámot a növekvő gyártási igényekkel arányban növelik, az új gyártócsarnok akár 100 ember foglalkoztatására is lehetőséget biztosít.

A telephely duális képzőhelyként is működik, részt vesznek mérnökök képzésében is.

Tavaly a cég mintegy 3 milliárd forintos forgalmat produkált, a nyereség mintegy 400 millió forint volt, idén további dinamikus bővülést remélnek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.