Hirdetés
. Hirdetés

Laczkó Kristóf - Tartalmas kkv-digitalizáció - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. július 6-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 vélemény: Gandera Balázs, ügyvezető, Intren
Egyedülálló képzési rendszer hiányzó digitális szakemberek pótlására

5 Címlapon: Laczkó Kristóf, stratégiai és operatív igazgató, ELO Digital Office
Tartalmas kkv-digitalizáció
Váratlanul bekövetkező és megrázó erejű változások kezelésére is fel kell készülniük, döbbentette rá a kis- és középvállalatokat a Covid két éve. Megmutatta nekik a sokkoló tapasztalat azt is, hogy a rugalmas állóképesség eléréséhez működésüket korszerű, digitális megoldásokkal szükséges átalakítaniuk.

7 "Élmény alapon motiválunk" - ezért méri a gamereket a JátékosLét Kutatóközpont
A 2014-ben alakult NetCoGame JátékosLét Kutatóközpont volt az első, és a mai napig az egyetlen olyan magyar kutatóközpont, ahol a játékok és a gamifikáció a fő profil. Az azóta eltelt időben nemcsak a minden évben publikált JátékosLét Kutatásuk miatt figyel rájuk a közönség, de több sikeres projekttel a hátuk mögött azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy a játékosítás hatékony eszközként szolgálhat bármely cég számára, amennyiben megfelelő módon, megfelelő célcsoporthoz mérten alkotják meg.

10 Cisco Live 2022 - Halló, hálózat!
Mesterséges intelligenciával szerkesztett, aszinkron videóüzenetek és holografikus webkonferenciák - együttműködést támogató, hálózati, biztonsági és alkalmazásfelügyeleti innovációit vonultatta fel éves konferenciáján a Cisco. Az elosztott architektúrák összekapcsolásához, védelméhez és menedzseléséhez a fejlesztők is új, nyílt forráskódú megoldásokat kaptak.

12 Kínában imádják, Európában még félnek tőle: mi lesz az MI jövője?
Hosszú idő után, június 9-én délután újra személyes részvétellel zajlott a Neumann Társaság évadzáró meetupja, amelynek fókuszában a mesterséges intelligencia használatával összefüggő előnyök és az új fajta technológia alkalmazásának esetleges kockázatai álltak.

14 Budapest Data Fórum 2022 - Adatos bonyodalmak a felhőben
Töretlenül a felhőbe tartanak az adatbázis-kezelő rendszerek, miközben az eszközkínálat és a szállítói mezőny is egyre sokszínűbbé válik. A felhasználók az adattavak utódát, a kockázatitőke-befektetők az új platformcsodát keresik, a szakma pedig újraértelmezi az adatminőség fogalmát.

16 Raktárautomatizálás - tények és kérdőjelek
Az automatizálás egyelőre nem hasít egyértelműen a logisztikában. Hosszú távon nyilván beköltöznek a raktárakba a robotok és a különféle automatizált rendszerek, de ma még többen az óvatos kivárást választják.

18 Exoszkeletonok - Viselhető robotok
Izmos, kétszámjegyű növekedésre számít az exoszkeletonok európai piacán az IDC az évtized közepéig. A munkaerőt fizikailag és digitálisan is átalakító, dolgok internetére csatlakozó és mesterséges intelligenciával felvértezett külső vázak nem olcsó darabok, de okos megoldásokat a vállalatok szerencsére a hozzáférhetőbb osztályba tartozó, passzív modellek között is találnak.

20 A fenntarthatóság alapja a komplex logisztika
A Trans-Sped Kft. az elmúlt 30 év alatt 3 fős szállítmányozó vállalkozásból 800 fős országos hálózattal és 200.000 m2-t meghaladó országos raktárkapacitással rendelkező, a teljes logisztikai szolgáltatási palettát lefedő, romániai és szlovákiai érdekeltségekkel rendelkező cégcsoporttá vált, amely nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem fejlesztésekkel és beruházásokkal komoly lépéseket tesz a szektor fenntarthatóságáért - követendő példát mutatva.

22 A bankolás jövője már az ajtón kopogtat
Töretlenül halad a digitalizáció a bankszektorban, ami rövidesen drasztikus változásokkal jár majd a területen. A digitalizációs hullám korábban is érzékelhető volt, de a pandémia kezdete óta jóval gyorsabban zajlik. Ez főleg annak köszönhető, hogy a lakosság félelme a vírustól a fizikai érintkezések visszaszorulását és a digitális csatornákra való átállást eredményezte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.