Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft - Modern munkához minden egyben

|

Szalay Angelikát, a Microsoft Magyarország kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját kérdezte a Computerworld.

Hirdetés

Korszerű vállalati kommunikáció, ez a modern munka lényege. Fejlett támogatásában azonban a - hibrid és távmunkára egyébként nyitott - hazai kis- és középvállalatoknak van még hová előrelépniük. Felhőalapú platformjait integrálva a Microsoft ehhez a kapcsolattartástól a vállalatirányításig átfogó megoldást ad.

Pontosan két éve jelent meg a Microsoft Dynamics 365 Business Central integrált vállalatirányítási rendszer teljesen lokalizált - magyar nyelvű, hazai jogszabályi megfelelőséget is biztosító - változata. A minden platformról elérhető, biztonságos, felhőalapú ERP megoldás a mesterséges intelligencia, az adatalapú döntéshozatal és a Power BI lehetőségeit kínálja a kkv-knak hatékonyságuk növeléséhez és az üzleti kihívások gyors megválaszolásához. Piaci fogadtatásáról Szalay Angelikát, a Microsoft Magyarország kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját kérdeztük

Computerworld: A hibrid munkavégzés korában az eddiginél is több kkv használ felhőt immár az együttműködés támogatására is. Milyen érvek szólnak a vállalatirányítás felhőbe vitele, fejlett analitikai és automatizációs támogatása mellett?

Szalay Angelika: A hazai kisvállalatok kétharmada és a középvállalatok háromnegyede távmunkára is lehetőséget ad alkalmazottainak, derült ki az elemzésből, amelyet a Bell Research közreműködésével készítettünk. A kimagasló arány a járványhelyzetben emelkedett ilyen magasra, és ebben az időszakban a Teams használata is felívelt. Felmérésünk azonban rávilágított, hogy a hibrid modellben a kkv-knál továbbra is elsősorban e-mailben zajlik a kommunikáció, a levelezés a kapcsolattartás alapja. A modern munka lényege a korszerű vállalati kommunikáció, de ennek fejlett támogatásában a hazai kkv-k még nem tartanak ott, ahol egyébként a szektor méreténél és üzleti lehetőségeinél fogva tarthatnának.

Egyre szorosabban integráljuk ezért Microsoft 365 és Teams platformjainkat kkv-ra szabott felhőalapú vállalatirányítási megoldásunkkal, a Dynamics 365 Business Centrallal. Ez a korszerű munkakörnyezet a modern munkavégzés minden területét a legfejlettebb megoldásokkal támogatja - beleértve az applikációk készítését, az üzleti tartalom létrehozását és megosztását, a munkafolyamatok automatizálását -, amelyekkel a felhasználók jobb eredményeket érhetnek el, valamint partnereinknek is lehetőséget ad iparági megoldások fejlesztésére.

CW: Mondana konkrét példát ezekre az eredményekre? 

Szalay Angelika: Családi vállalkozásban nőttem fel, napi szinten, közvetlenül is követhettem, hogy a kkv-k milyen kihívásokkal szembesülnek a folyamatok átlátásában, épp ezért példaként a Microsoft egyik referencia ügyfelét, a Hertz Armatúra példáját említeném. A kft. a Dynamics 365 Business Centrallal automatizálta rendelési folyamatát, és logisztikai folyamatait is átfogóan nyomon követhetővé tette, ezáltal kiemelkedő hatékonyságnövekedést ért el. ERP megoldásunk beépített mesterséges intelligenciája értékes felismerésekkel szolgál a készletmozgás tekintetében, a Hertz Armatúra így változatlan alkalmazotti létszám mellett kétszer nagyobb készletet tud feldolgozni.

A mostani gazdasági körülmények között a kkv-k egyik legnagyobb kihívása, a rátermett munkaerő megnyerésén és megtartásán túl, a bérköltség kitermelése. A Business Centralban rendelkezésre álló, mindenkor naprakész adatok, riportok gyors döntésekhez, az automatizált folyamatok nagyobb hatékonysághoz segítik a kkv-kat. A vezetők így mindenkor megbizonyosodhatnak az üzlet megfelelő működéséről, az eredmény pedig magáért beszél.

CW: Hogyan ismerkedhetnek meg a kkv-k ezekkel a képességekkel és tapasztalatokkal, a vállalatirányítás felhőalapú modernizálásának jó gyakorlatával?

Szalay Angelika: A Dynamics 365 Business Central a legnépszerűbb üzleti alkalmazásaink közé tartozik a hazai piacon, amiben közrejátszik, hogy a CRM-re is kiterjedő, integrált képességeit a kkv-k korszerű, felhasználóbarát felületen, hozzáférhető csomagban érik el. A felhőalapú megoldást ebben a szektorban különösen a gyártás és kereskedelem területén bővülő partnerkörrel támogatjuk, folyamatosan fejlesztjük és karbantartjuk. A kkv-k így mentesülnek az üzemeltetés terhe alól, és alkalmazásaikat, adataikat a felhőben nagyobb biztonságban tudhatják. A Microsoft 19 éve van jelen ezen a piaci területen, és ha csak az elmúlt pár év adatait vesszük, ötszörösére növelte azoknak a munkatársaknak a számát, akik a Dynamics 365 és Power Apps termékekkel dedikáltan foglalkoznak. A Microsoft 17 és fél milliárd dollárt költ évente kutatás-fejlesztésre, és ennek az elképesztő mértékű innovációnak köszönhetően több millió felhasználója van a Dynamics 365-nek világszinten.

Mindezeket a lehetőségeket és képességeket igyekszünk minél több kommunikációs csatornán bemutatni a kis- és középvállalatoknak. Emellett a pályázati lehetőségekre is felhívjuk figyelmüket. Bízunk benne, hogy ezek a források hamarosan az EU helyreállítási tervének (Recovery and Resilience Facility) keretéből is elérhetők lesznek, és a hazai kkv-k további, gyorsabb digitális átalakulását is segíteni fogják. Partnereinkkel erre aktívan készülünk, szoftvereket, szolgáltatásokat népszerűsítő kampányunkat máris nagy érdeklődés kíséri.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.