Hirdetés
. Hirdetés

A Dell több mint 6500 munkahelyet szüntet meg a PC-piac visszaesése miatt

|

A Dell Technologies mintegy 6 650 munkahelyet, azaz globális létszámának 5 százalék szünteti meg, mivel a személyi számítógépek piacának visszaesésével küzd, és felkészül egy esetleges recesszióra.

Hirdetés

A hétfői lépéssel a Dell is csatlakozik a Goldman Sachs Grouptól az Alphabetig számos olyan vállalathoz, amelyek idén több ezer embert bocsátottak el, hogy átvészeljék a magas infláció és az emelkedő kamatlábak okozta keresletcsökkenést.

A Dell már korábban is költségcsökkentő lépéseket tett, például szüneteltette a munkaerő-felvételt és korlátozta az utazásokat, miközben a bevételeinek több mint felét kitevő PC-eladások járványszerű összeomlásával küzdött. Ezek a lépések azonban "már nem elegendőek" - írta Jeff Clarke, a Dell operatív tárigazgatója a dolgozóknak küldött feljegyzésében.

"Azt tudjuk, hogy a piaci feltételek továbbra is erodálódnak, és a jövő bizonytalan" - írta Clarke. A Dell arra számít, hogy az elbocsátásokkal kapcsolatos költségeket a januárban véget érő negyedik pénzügyi negyedévében könyveli el.

Hirdetés

A rivális HP szintén közölte, hogy akár 6000 munkahelyet is leépít. A PC-k és táblagépek piaca az IDC piackutató cég szerint 2023-ban 2,6 százalékos visszaeséssel újabb egy év csökkenés elé néz, miután a világjárvány idején a távmunka miatt gyors növekedés következett be.

"Csak idő kérdése volt, hogy a technológiai elbocsátások hulláma elérje a Dell partjait, tekintve, hogy a vállalat mennyire érzékeny mind a fogyasztói, mind a vállalati bizalomra" - mondta Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown piaci elemzője a NY Postnak. A Dellnek 2022. január 28-án mintegy 133 ezer alkalmazottja volt, akiknek körülbelül egyharmada dolgozott az Egyesült Államokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.