Hirdetés
. Hirdetés

A HR új neve: People Solutions

|

Megtartás, elkötelezettség, új módszertanok bevezetése, toborzás, átszervezések - az nyer, aki elsőként vagy elsők között tesz hatékony és praktikus lépéseket ezek megvalósítása érdekében.

Hirdetés

Egyénekhez passzoló munkapontokat egyesítő, húzó, agilis szervezetek kizárólag a HR-csapat vezető szerepre emelésével és a szakmai teamek együttműködésével jöhetnek létre. Ezt a folyamatot kiválóan lehet támogatni, és itt jön a képbe a Nordconn. Német Nóra vezető HR-tanácsadó és Renfer Péter ügyvezető partner osztotta meg velünk tapasztalatait.

COMPUTERWORLD: Szerintetek mi a titka egy olajozottan működő csapat felépítésének?

Német Nóra: Egy ügyfelünknél az egész csapat összefogott COO-tól és osztályvezetőktől a HR-en át a csoportvezetőkig és szenior kollégákig, hogy felülvizsgálják a folyamataikat, és új alapokra helyezzék a csapat operációját és bővülését. Jól is tették - hiszen a csapatépítés és szervezetfejlesztés több mint HR-kérdés. Ha a HR stratégiai szinten működik, nemcsak támogatja az adott területet, hanem eredményesen végigviszi a folyamatokat, legyen az toborzás, employer branding, tréning vagy egy egészen új vízió.

A szervezetfejlesztés támogatásában ezért egyre inkább azok a tanácsadó csapatok kerülnek előtérbe, amelyek képesek "egyablakos" módon és elemenként is támogatni a teljes változást, ami a stratégia és belső kommunikáció kialakításából, a változásmenedzsmentből és az új szakemberek fedélzetre hozásából és folyamatos fejlesztéséből áll.

           

CW: Milyen új trendekre érdemes figyelni?           

NN: Érdekes, hogy a leginkább kézenfekvő "eszköz" használata még mindig hiányos: a visszajelzések begyűjtése és a tapasztalatok visszaépítése a működésbe. Az éves teljesítményértékelést felváltották a folyamatos, kvalitatív visszajelzések. Nem nagyvállalatok versenyeznek kicsikkel, és nem gyorsak a lassúakkal, hanem azok, amelyek a változtatás élére állnak, és nemcsak tervezik, ötletelnek. A HR-nek ugyanúgy érdemes vállalkozó szelleműnek lennie: a fejlődési utat működő és nem működő innovatív kezdeményezések szegélyezik. A kezdetben vonzónak ható babzsákok, masszázsfotelek főleg az Y és Z generációt igyekeznek meggyőzni, azonban gyorsan előkerülnek a mélyebben rejlő igények: az előrejutást és tanulást biztosító lehetőségek és a megbecsülés vágya.

Csapatépítésnél mindig figyelünk az általunk leginkább fontosnak tartott mesterhármasra: az új csapattag szakmailag feleljen meg az igényeknek, legyen meg a team-fit, azaz passzoljon az adott csapatba, illetve akarjon újat, legyen meg benne a "going the extra mile" folyamatosan megújuló belső hajtóereje.

A trendek közül a legerősebb a multiskill: például kiváló projektvezetőnek lenni már nem elég: a szakértők legalább két területen kell, hogy remekeljenek, amelyből az egyik kifejezetten softskillekből álló tudás. Manapság a leginkább értékelt szakmák egyike az univerzálisan bedobható, üzleti elemző és projektvezető skillek mentén is otthonosan mozgó ember, akinek nem jelent problémát a Boarddal, vagy a fejlesztőkkel való mindennapi együttműködés sem.

Sokszor "future job"-ként említik ezeket, holott ez az idő már régen eljött.

Kurrens témánk a szervezetek agilissá változtatása, amely nagyrészt emberi, kisebb részt módszertani kérdés, és minden szervezet máshogy alkalmazza az agilitás elemeit. "Delivery beats perfection" - el kell kezdeni használni, és saját csapatban működőképesre formálni.


CW: Miben számíthat rátok egy vállalat, milyen szolgáltatást nyújtotok?

Renfer Péter: Cégek növekedését és fejlődését segítjük. HR-üzletágunk fontos pillére a recruitment, leginkább a tapasztalt multiskill kollégák, szakértők biztosítása. Húzónevek pótlásában és hiányszakmák betöltésében nyújtunk kiemelkedőt. Profilunk a szervezetek fejlesztése, agilissá válásának támogatása, és változásmenedzsmentje. Tanácsadási üzletágunkban nagyvállalatok kulcsprojektjeit vezetjük, illetve biztosítunk IT- és üzleti szakértőket a cégeknek. Tapasztalatainkat a társaimmal az elmúlt 20 évben szereztük az Enterprise és SME szektorok projektjeiben.

A legjobbakkal dolgozunk, és a változás élére állunk, mert magunk is ebben hiszünk.

Weboldal: www.nordconn.com

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.