Hirdetés
. Hirdetés

Átadta az MVISZ az év informatikai vezetője díjakat

|

A legnagyobb állami IT-vállalatnál dolgozik az Év Informatikai Vezetője.

Hirdetés

Többszörösen nehezített pályán vitte sikerre IT-szervezete fejlesztését a díjat elnyerő szakember, aki az MVISZ INFOGOLF rendezvényén vehette át az elismerést.

Tizenegy év bankinformatikai mérnökség, nyolc év a HungaroControl informatikája élén, majd 2019-ben következett a NISZ Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi pozíciója - ez a rövid pályaképe az Év Informatikai Vezetője díjat idén elnyerő Nagy Róbertnek. A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) szokásos nyár végi rendezvényén adta át idei elismeréseit, az Év Informatikai Vezetője, valamint a fiatal szakemberek munkáját elismerő Braun Péter-díjat.

Hirdetés

Az Év Informatikai Vezetője (korábban Év CIO-ja) díjat, amely mára a vállalatok működésében egyre nagyobb szerepet kapó informatikai vezetők legnagyobb presztízsű szakmai elismerésévé vált, huszadik alkalommal adta át a hazai nagyvállalati felhasználókat tömörítő szakmai szervezet.

A díj szabályzatát 2019-ben módosították, reagálva az IT vállalaton belüli szerepének változásira. Az új kiírás szerint a díjra nem kizárólag CIO-kat, hanem tágabb értelemben vett informatikai vezetőket - többek között technológiai fejlesztésért felelős vezetőket (CTO), innovációs vezetőket (CINO), digitalizációért felelős vezetőket (CDO) vagy akár operatív vezetőket (COO) is - jelölhetnek cégek, szakmai szervezetek, illetve a zsűri tagjai.

Az informatikai vezető tágabb értelmezését alkalmazták az 2016-ban létrehozott Braun Péter-díjra is. A VISZ egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző díjat minden évben egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek ítélik oda.

Az Év Informatikai Vezetője: Nagy Róbert, NISZ Zrt.

Ahogy tavaly, úgy az idei jelöltek közül is két szakember tevékenységét tartotta különösen kiemelkedőnek a szakmai szervezetek képviselőiből és szakújságírókból álló bíráló bizottság. Az Év Informatikai Vezetője díjat a biztosság javaslatára a VISZ elnöksége 2021-ben Nagy Róbertnek, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesének ítélte.

A szakember két évtizedes pályafutása alatt dolgozott banki környezetben (K&H, KBC), alapított és vezetett webfejlesztő vállalkozást. 2011-től nyolc éven át irányította a HungaroControl IT-ját CIO-ként, így volt alkalma alaposan megismerni a kritikus infrastruktúrák üzemeltetésének kihívásait.

2019-ben nevezték ki NISZ üzemeltetési vezérigazgató-helyettesévé, így jelenleg az ország egyik legösszetettebb infokommunikációs szolgáltatási portfóliójának zavartalan működéséért felel. A bíráló bizottság értékelésében külön kiemelte a szakember szervezetfejlesztés terén elért sikereit. A fejlesztési programot ráadásul a pandémia időszaka alatt sikerült végrehajtani. Ennek során többek között központosították és átláthatóbbá tették az üzleti tervezést és a változás-koordinációt. Maga a szakember azt tartja a legnagyobb eredményének, hogy egy ekkora, nehezített körülmények között működő szervezetben is sikerült lebontani a változtathatatlanság mítoszát.

A zsűri javaslatára különdíjban részesült az EGIS Csoport CIO-ja, Hevesi Béla. A szakember húsz éve dolgozik a gyógyszeriparban. Vezető német, amerikai, francia és magyar vállalatoknál szerezte tapasztalatait, nemzetközi és hazai környezetben egyaránt bizonyította rátermettségét, valamint képességét a megújulásra. Jelenleg is ő felel a 18 országban jelen lévő vállalatcsoport informatikájának stratégiai irányításáért, annak támogatásáért, hogy a vállalat üzleti folyamatait sikeresen transzponálják a világ legkorszerűbb rendszereibe. A bíráló bizottság értékelésében külön kiemelte Hevesi Béla elkötelezettségét az informatikai kultúraváltás, az informatika demokratizálása mellett.

Braun Péter-díjas: Tichy-Rács Bálint, FGSZ Zrt.

A fiatal informatikai vezetők munkáját elismerő Barun Péter-díjat a zsűri javaslatára a VISZ elnöksége Tichy-Rács Bálintnak, az FGSZ Zrt. informatikai igazgatójának ítélte.

A fiatal szakember azóta az energetikai szektorban dolgozik, amióta megszerezte diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után a MOL-nál helyezkedett el, ahol a gyakornokságtól jutott el vezető beosztásig. 2017-ben igazolt az FGSZ Földgázszállító Zrt.-hez, ahol két évig az alkalmazásfejlesztést irányította, majd 2019-ben kinevezték a vállalat informatikai igazgatójává.

Mint a bírálóbizottság értékelésében kiemelte: a fiatal szakember felkészültségét leginkább az mutatja, hogy az üzembiztonságot mindenekfelett előnyben részesítő ágazatban is képes volt innovációra nyitott környezetet létrehozni. Vezetése két éve alatt olyan IT-csapatot alakított ki, amely "reszponzív" felállásban, rendszerek és megoldások köré szerveződve biztosít stabil alapot a digitális fejlődéshez.

A Computerworld is részt vett a zsűrizésben, minden pályázónak szívből gratulál a szerkesztőség!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.