Hirdetés
. Hirdetés

Távozik az Intel CFO-ja

|

A chipgyártó keresi utódját.

Hirdetés

Az Intel pénzügyi igazgatója, George Davis 2022 májusában visszavonul - közölte csütörtökön a chipgyártó. Ő lesz az Intel negyedik legjobban fizetett vezetője, aki elhagyja a vállalatot, ami aláhúzza a félvezetőóriásnál 2020 óta bekövetkezett jelentős vezetői változásokat.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű vállalat a harmadik negyedéves eredményének közzétételekor tette a bejelentést, és közölte, hogy Davis addig marad a pénzügyi igazgatói pozíciójában, amíg a chipgyártó nem talál utódot.

Hirdetés

Az Intel 2019 áprilisában nevezte ki Davist pénzügyi igazgatónak és ügyvezető alelnöknek, a chipgyártó előző pénzügyi vezetőjének, Bob Swannak az utódjaként, aki három hónappal korábban lett vezérigazgató. Swan idén februárban lemondott az Intel vezérigazgatói posztjáról, és helyére Pat Gelsinger került.

Pénzügyi igazgatóként Davis felelős a vállalat globális pénzügyi szervezetének felügyeletéért, amely magában foglalja a könyvelést és a jelentéstételt, az adózást, a pénzügyeket, a belső ellenőrzést és a befektetői kapcsolatokat. Emellett az Intel informatikai szervezetéért is ő felel - közölte korábban a vállalat.

Davis tavaly az Intel negyedik legjobban fizetett vezetője volt, a 2020-as pénzügyi évben összesen 10,7 millió dollárt keresett az alapfizetés, az ösztönző juttatások, a részvényjuttatások és egyéb kompenzációk révén.

A 2020-as év három másik legjobban fizetett vezetője - Swan, Navin Shenoy korábbi adatközpont-vezető és Venkata "Murthy" Renduchintala korábbi műszaki igazgató - az elmúlt 14 hónapban távozott a vállalat éléről, ami jól mutatja az Intel tavaly óta történt jelentős vezetői változásait.

Az Intelhez való csatlakozása előtt Davis a Qualcomm pénzügyi igazgatója és ügyvezető alelnöke volt, ahol a vállalat globális pénzügyi szervezetét, befektetői kapcsolati csoportját és informatikai szervezetét vezette. Tagja volt a Qualcomm végrehajtó bizottságának is, amely a vállalat globális stratégiáját irányítja.

A Qualcommhoz való csatlakozása előtt Davis a kaliforniai Santa Clara-ban működő Applied Materials pénzügyi igazgatója volt, amely a félvezető- és a síkképernyő-iparágak berendezéseinek és szolgáltatásainak beszállítója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.