Mesterséges intelligencia játssza Putyint az új lengyel pszicho-életrajzi filmben

|

A pszichológiai thrillerként jellemzett film az orosz vezető életének és elméjének részletes elemzését ígéri.

Vlagyimir Putyin orosz elnökről szóló új életrajzi film "világpremierjét" jelentette be a lengyel AIO stúdió, amelynek főszereplője egy mesterséges intelligencia által generált főszereplő.

A kiadott közlemény szerint az először 2022 májusában bejelentett, Putyin című filmet szeptember 26-án mutatják be 35 országban.

A Besaleel néven is ismert lengyel rendező, Patryk Vega angol nyelvű debütálása állítólag három évnyi forgatás és "úttörő AI-technológia" eredménye. A film állítása szerint a kortárs politika egyik "legellentmondásosabb alakjának motívumait és tetteit" igyekszik megörökíteni - mondta Vega.

A nemrég közzétett 2,5 perces trailer, amely AI által generált felvételeket tartalmaz egy felnőtt Putyinról, aki pelenkát visel és harcművészetekben vesz részt, a PR Leap közleménye szerint az orosz vezető életének és pszichéjének részletes elemzését ígéri 60 éven át.

A nézők "testközelből és személyesen" ismerhetik meg az orosz vezető történetét, érintve életének néhány "legintimebb pillanatát" - állítják.

"Putyint meghívni a stúdióba 20 000 felvételre nem volt lehetőség" - mondta Vega, hozzátéve, hogy az online elérhető archív anyagok nem tették lehetővé egy filmes felhasználásra alkalmas, nagy felbontású deepfake modell kiképzését. "Ennek eredményeképpen közel két évnyi fejlesztés után létrehoztuk úttörő mesterséges intelligencia által vezérelt technológiánkat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy valódi emberi modellre való támaszkodás nélkül alkossuk meg a filmes karaktert."

A lengyel rendező továbbá azt állította, hogy "produkciójának küldetése, hogy a nézők számára egy "használati útmutatót" nyújtson Putyin számára, amelynek célja, hogy enyhítse a mai világot uraló félelmet és bizonytalanságot".

A PR Leap szerint a filmet olyan helyszíneken forgatták, mint Oroszország, Ukrajna, Izrael, Szíria, Jordánia és Lengyelország.

Vega a The Guardian szerint egy sor hazai kasszasikerért felelős, amelyeket "hátborzongató erőszak és fényes produkciós értékek jellemeznek", köztük a Pitbull, a Maffiózónők és a Botoks.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.