. Hirdetés

Paradigmaváltás lesz az S/4Hanára való átállás

|

Az SAP NOW kétnapos siófoki konferencián ma reggel első ízben tartott ügyvezetői minőségében sajtóértekezletet Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki 2019. januárjától tölti be e pozíciót az előző vezető, Ablonczy Balázs távozása után.

Hirdetés

A korábbi években megszokottakhoz hasonlóan a helyi leányvállalat első embere Arató Márkkal, az SAP hazai és régionális kommunikációs vezetőjével beszélgetve összegzést adott a tavalyi év eredményeiről, a várható trendekről, és válaszolt az újságírók kérdéseire.

Pintér Szabolcs elmondta, hogy a 2018-ban a cég árbevétele 36,6 milliárd forintra növekedett, a cégek hazai TOP500-as listáján a 300-ik hely körül található. A növekedés egyik legfőbb forrása a felhővel kapcsolatos árbevételek dinamikus bővülése volt; e növekedési ütemet a 2019-es évre is tarthatónak ítélte az ügyvezető igazgató. E téren a további fejlődés elsősorban a versenyszféra vállalkozásai köréből származhat, mert egyelőre, ahogyan fogalmazott, a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatosan "az állami szférában van mit evangelizálni". Sikeres projekteket is említett e szegmensben, mégpedig a Magyar Postánál a beszerzéseket menedzselő SAP Ariba Sourcing bevezetést, jelezve, hogy történnek áttörések az állami szférában is.

 

Pintér Szabolcs (jobbról) és Arató Márk az SAP Hungary sajtótájékoztatóján, Siófokon

A hazai IT-trendeket illetően Pintér Szabolcs kiemelte, hogy óriási lehetőségeket lát az idén felvásárolt Qualtricsnak az SAP platformjába integrálásában. Az élménymenedzsment új területe az informatikának, a Qualtrics pedig egyedülálló megoldások nyújtását teszi lehetővé a vásárlói, alkalmazotti, továbbá a termékekkel és márkákkal kapcsolatos élmények nyújtásában. A konferenciát megnyitó beszédében ismertetett felmérés eredményét az újságírók előtt is elismételte Pintér. A vállalatvezetők és a felhasználók körében végzett egyik kutatás azt mutatta, hogy miközben a cég első emberei 80 százalékban bizonyosak abban, hogy az általuk nyújtott termékekkel vagy szolgáltatásokkal az ügyfelek elégedettek, addig a valóságban az ügyfeleknek mindössze a 8 százaléka erősítette ezt meg. Az ügyvezető igazgató szerint mindebből arra lehet következtetni, hogy az élménymenedzsment terén nagyok a piaci lehetőségek. Beszámolt arról, hogy a múlt héten zárták le az első olyan magyarországi szerződést, amely a Qualtrics megoldásának bevezetéséről szól. Hangsúlyozta, hogy bár az anyacég idén januárban fejezte be a 8 milliárd dolláros, tehát nagy összegű és nagy összetettségű felvásárlást, hazánkban már most elérhető az ügyfelek számára a megoldás.

Egyebek között kiemelte, hogy a nyáron elindult 15 egyetem közös és egységes intézményi  irányítási rendszere SAP alapokon, ami több okból is egyedülállónak számít hazánkban. Sikerült 15 ilyen kiemelt fontosságú és nagy méretű oktatási intézménynek az együttműködés, továbbá az így létrejött megoldás a résztvevők számára jelentős megtakarításokkal és hatékonyságnövekedéssel jár.

A vállalatirányítási rendszerek második aranykora következik - vezette fel Arató Márk azt a témát, amely az SAP magyarországi történetében talán a legizgalmasabbnak ígérkezik. Az SAP S/4 Hana újgenerációs vállalati információs rendszere már elérhető a piacon, ám a hazai nagy SAP-felhasználók százai még az előző generációs rendszereket működtetik. A jelenlegi információk szerint az SAP 2025-ig leáll az előző generációs rendszerek támogatásával, ami azt is jelenti, hogy az SAP-felhasználó cégeknek, intézményeknek öt évük van az átállásra. Pintér Szabolcs szerint nem egyszerűen verzióváltás ez az átállás, hanem paradigmaváltás. Javasolja, hogy a cégek gondolják át működésüket, üzleti stratégiájukat, mert így még jobban kiaknázhatják az újgenerációs platform adta lehetőségeket. Kérdésemre, miszerint nem tartanak-e attól, hogy e váltás során ügyfelet veszítenek hazánkban, határozott nem volt a válasz.

A sajtóértekezleten Arató Márk elbúcsúzott az újságíróktól, ugyanis hamarosan távozik az SAP Hungarytól. Bemutatta utódját, aki Halpert Zsuzsa lesz. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.