Hirdetés
. Hirdetés

Itt a világ legelső Threadripper PRO munkaállomása

|

Akár 64 mag és 4 GHz órajel - a Lenovo ThinkStation P620 az AMD processzor-erőgépére épülő bivalyerős munkaállomás, amely minden professzionális felhasználó igényeit kielégíti.

Hirdetés

Manapság egyre inkább különválik a PC-k világában a hordozhatóságra, könnyedségre fókuszáló eszközök köre, valamint azok a számítógépek, amelyekkel a professzionális felhasználók kompromisszumok nélkül képesek elvégezni a munkájukat, legyen ez valamilyen média létrehozása játékoktól gazdagon effektezett videókig, vagy egy olyan komoly elemzői feladat, amellyel az ipar vagy a pénzügy különféle területein lehet gyorsan és hatékonyan dolgozni.

Erő és konfigurálhatóság

A Lenovo nemrég megjelent ThinkStation P620 munkaállomása az utóbbi kategóriát erősíti olyan teljesítménybeli lehetőségekkel, amelyekkel mindenki megtalálhatja a számára megfelelő konfigurációt. A számítógép motorja az AMD Ryzen Threadripper PRO processzora, amely akár 64 maggal és 4 GHz órajellel minden eddiginél nagyobb erőt adhat a legkomolyabb szoftverek futtatásához is. Ez a felépítés gyakorlatilag egy egyprocesszoros kiépítésben ad duál-CPU teljesítményt, amely többszálú munkavégzést igénylő alkalmazások esetén kiemelten hatékony - ezt ISV tanúsítvány is elismeri.

A ThinkStation P620 széles konfigurációs lehetőségekkel segít abban, hogy mindenki a felhasználási igényeinek megfelelő eszközhöz juthasson. Az erős processzoros alapokat akár 512 GB 3200 MHz RAM is kiegészítheti azért, hogy a memóriaigényes feladatoknak ne kelljen egy pillanatig sem a háttértár pufferében időznie. A grafikai feldolgozásra pedig egyszerre két NVIDIA Quadro RTX 8000 is használható, így olyan komplex munkákat is el lehet végezni, mint a nagyfelbontású videók effektezése és vágása, vagy videós anyagok elemzése. Tárhely terén akár 20 TB is elérhető, az alaplapi M.2 PCIe Gen 4 csatolók villámgyors és energiatakarékos SSD-ket fogadnak, de további M.2 NVMe tárolókat is csatlakoztathatunk.

A jellegzetes és professzinális külső egyszerre sugallja a ThinkStation P620 erejét, de akár egy irodai környezetben is stílusosan mutat. A gépház elülső oldalán, könnyen megközelíthetően két USB 3.2 Type-C (15W), valamint két USB 3.2 Type-A (ebből az egyik 11W) port található, valamint egy kombó audió jack, így a legfontosabb perifériák, USB meghajtók csatlakoztatásához nem kell a gép hátulján matatni. A gépház hátsó oldalán pedig további portok garmadája áll rendelkezésre (4 db USB 3.2 Type-A, 2 db USB 2.0 Type-A, valamint egy audió vonalbemenet, vonalkimenet és mikrofon bemenet), itt található a 10GbE Ethernet csatlakozó, valamint a konfigurációtól függő egyéb portok. A gépházban hét különféle hőmérsékleti szenzor figyeli a gép alkatrészeit a CPU-tól az M.2-ig, és több ventilátor áll rendelkezésre azért, hogy még a legnagyobb megterhelés mellett is hűvösen tartsa a komponenseket.

Használd mindenre... is!

Az előre telepített Lenovo Vantage és ThinkShield szoftverek segítségével könnyen és biztonságosan lehet napra készen tartani a rendszer összes elemét az eszközmeghajtóktól a különféle egyéb szoftverekig. A választható szervizszolgáltatásoktól a garancia-kiegészítésekig a Lenovo több módon is igyekszik biztosítani azt, hogy egy ilyen erőgép megvásárlása után már valóban csak azzal kelljen törődnünk, hogy kihasználjuk minden tudását.

Jól látható, hogy a Lenovo ThinkStation P620 egy olyan svájcibicska, amellyel kiváló alapokat adhatunk bármilyen professzionális munkának. Könnyen konfigurálhatjuk olyan összeállításra, amely az épp aktuális feladatainkhoz szükséges - akár úgy is, hogy a későbbiekben adjuk hozzá a még erősebb komponenseket. Erős számítási teljesítményre van szükség adatelemzési feladatokhoz? Válasszunk erősebb processzort vagy több memóriát! Egyre komolyabb videós, vagy 3D-renderelési munkákat kell elvégeznünk? Használjuk ki a két, egymással összedolgozó Quadro grafikus vezérlő tudását!

Ha néha el kell mennünk a munkaasztaltól, akkor persze nyugodtan vigyünk magunkkal egy médiafogyasztásra, kommunikációra alkalmas, könnyű és vékony laptopot vagy tabletet - az a tudat mindenképp megnyugtathat, hogy a "parancsnoki hídra" visszatérve ott vár minket a mindenre képes munkaállomás, amelynek tudásában csak a képzeletünk szabhat határt.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.