. Hirdetés

Synology Mesh Router MR2200ac: több, mint Wi-Fi

|

A Synology mesh routere a hagyományos Wi-Fi rendszereket felülmúló biztonsági és felügyeleti lehetőségeket kínál. Irodákban és otthon egyaránt kiváló megoldás.

A Synology Mesh Router MR2200ac többet nyújt a megszokott Wi-Fi rendszereknél, az intelligens mesh Wi-Fi hálózati funkciókat ugyanis kiemelkedő biztonsági és felügyeleti lehetőségekkel egészíti ki, és otthon, illetve irodákban is teljes, megbízható Wi-Fi lefedettséget biztosít.

Mesh-és előnyök
A mesh topológiára épülő hálózatok lényege, hogy a Wi-Fi router mellett több hozzáférési pont is telepíthető ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra, és az eszközök a csatlakozáskor dinamikusan váltogathatnak közöttük. Így az irodában vagy a lakásban mozogva sohasem szakad meg a kapcsolat, és mindig a legkedvezőbb útvonalon közlekednek az adatok a router és a kliens eszközök között.

A mesh hálózatok további előnye, hogy a routerként működő egység a jelismétlőkkel ellentétben úgy érzékeli, mintha a kliensek közvetlenül rá csatlakoznának, ami további funkciók használatát teszi lehetővé. És még egy előny: míg a hagyományos Wi-Fi hálózatokban a jelismétlők a routerhez csatlakoznak, ezért korlátozott a hálózat hatásrádiusza, addig a mesh hálózatban a hozzáférési pontok egymásra is csatlakozhatnak, és dinamikusan tudnak változni a kapcsolatok. 

Intelligens hálózat
A Synology mesh routere, az MR2200ac mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse a felhasználók életét. Ha nem tudjuk, hogy a 2,4 vagy az 5 gigahertzes hálózat jobb-e, aggodalomra semmi ok, mert a router automatikusan a legerősebb jelet és legnagyobb sebességet biztosító sávra irányítja az eszközöket. A netezés is egyszerű és biztonságos vele: az IEEE szabványok, így a 802.11k/v/r támogatása révén zökkenőmentesen böngészhetjük a webet.

Az SRM rendszerbe épített algoritmusok pofonegyszerűvé teszik a hálózat kiépítését. A rendszer konfigurálja és optimalizálja magát, és automatikusan megkeresi az internethez vezető legrövidebb utat.

Ha gond van, a Wi-Fi Connect felkutatja a hibát, és kijelzi a helyét - például azt, hogy valaki véletlenül kihúzott egy csatlakozót -, megállapítja az esetleges lassulások okát, és szemléletes ábrán jeleníti meg a hálózatra csatlakozó eszközöket (még azt is kiírja, 2,4 vagy 5 gigahertzes sávot használják-e). A megoldás arra is lehetőséget ad, hogy létrehozzunk egy vendégoldalt, ahol a látogatók a hálózatunkra csatlakozhatnak, és a jelszavak, a MAC-szűrés és hasonló funkciók segítségével könnyedén távol tarthatjuk a nem kívánatos elemeket a hálózattól.

A Synology Mesh Router MR 2200ac-vel nem gond a hálózat gyors áttekintése.

Biztos védelem
A Synolgy megoldása a gyerekek védelmére is gondol. Egyedi szabályokat állíthatunk fel a számukra, így nem szükséges minden eszközön különálló szülői felügyeletről gondoskodnunk. Pontosan nyomon követhetjük, merre barangoltak a neten, és fehér listákat állíthatunk össze a nekik való helyekből. A szűrést ütemezhetjük is, és így például megakadályozhatjuk, hogy a tanulásra kijelölt időszakban fellépjenek a közösségi oldalakra, és leckeírás helyett csevegéssel üssék agyon az időt.

De nem csak a felhasználók védelme fontos, hanem a hálózatra csatlakozó eszközöké is. Az MR2200ac több védelmi réteget alakít ki, hogy bevehetetlen várrá alakítsa hálózatunkat a kiberbűnözők számára.

A legújabb Wi-Fi szabványok támogatásával a MR2200ac megakadályozza a lehallgatásokat, és más támadásokat, és a rendszeres frissítések révén a frissen felfedezett sebezhetőségeket is kivédi. A rendszer emellett fejlett veszélyforrás-felderítési adatbázisra támaszkodik, ami megakadályozza a rosszindulatú tartományok és IP-címek elérését.

Végül az MR2200ac az irodai igényeket is messzemenően kielégíti. Lehetőséget nyújt az eszköz- vagy alkalmazásalapú sávszélesség-szabályozásra, hatékony VPN szerverré alakítható, és az irodai használatot segíti a Time Machine biztonsági mentés, a távoli fájlmegosztás, a médiaszerver és még számos hasznos funkció.

.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.