Hirdetés
. Hirdetés

A Google Chrome a legnépszerűbb böngésző 3 milliárd felhasználóval

|

A többi csak küzd az egymilliárdos határ eléréséért.

Hirdetés

A Google Chrome háttérbe szorítja a Safarit, a Firefoxot és az Edge-et az új piaci részesedési jelentésben. Egy új böngészőpiaci részesedési jelentésből kiderült, hogy a Google Chrome messze a legnépszerűbb böngésző, és több mint hárommilliárd internetező használ Chromium alapú browsert.

Az Atlas VPN friss jelentése szerint világszerte összesen 3.258.256.887 internetező használja a Chrome-ot, és minden más böngésző, köztük az Apple Safari, a Mozilla Firefox és a Microsoft Edge is csak küzd az egymilliárdos határ eléréséért.

Amint azt a jelentésben megjegyzik, a megállapítások a GlobalStats 2021. áprilisi adatain alapulnak, amelyeket aztán az InternetWorldStats internetfelhasználói metrikáját használva konkrét számokká alakítottak át.

Annak ellenére, hogy a Google népszerű böngészőjének vannak problémái, beleértve egy nemrégiben megjelent hibát, amely komoly problémákat okozott a Windows 10 felhasználóknak, és súlyos támadásoknak van kitéve a reklámkövetési technológiája miatt, a Chrome több milliárd felhasználóval veri a versenytársait.

Az Apple Safari böngészője a második legnépszerűbb. Mivel az Apple alapértelmezett webböngészője sok iPhone, iPad és MacBook felhasználó számára a legmegfelelőbb, nem meglepő, hogy 944 576 100 internetezőt gyűjtött össze.

Hirdetés

Meglepő módon a Mozilla Firefox - 181 435 430 aktív felhasználóval - a harmadik helyen végzett, megelőzve a Microsoft Edge-et a maga 171 327 607 internetezőjével. Az Edge folyamatos frissítéseket kap, hogy lépést tartson a Chrome-mal, nemrég sebességnövekedést és úgynevezett alvó füleket kapott, amelyek minden eddiginél hatékonyabbá teszik. Ennek ellenére az adatok szerint az internetezők még mindig más böngészőket részesítenek előnyben.

A Mozilla Firefox az egyszerűségre és az adatvédelemre helyezett hangsúlyáról ismert. A teljes cookie-védelem funkcióval és a beépített "tartalomblokkolás" funkció fejlesztésével együtt a Firefox népszerűsége még jobban megugorhat.

Végül, a Samsung Internet és az Opera böngészők felhasználói bázisa is erős, 166 779 086, illetve 112 196 840 internetezővel. A Samsung Galaxy termékcsaládja, köztük a nemrégiben megjelent Samsung Galaxy Book Pro 360 és Samsung Galaxy S21 nagy szerepet játszhat abban, hogy a felhasználói bázis növekedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.