Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia és a Kyndryl kiterjeszti partnerségét a privát 5G gyári hálózatokra

|

A Nokia és a Kyndryl három évvel meghosszabbította partnerségét, miután az egy évvel korábbi első kapcsolatukat követően több mint 100 ügyfelet szereztek az 5G vezeték nélküli hálózatokat használó gyárak automatizálására.

Hirdetés

A nagy technológiai cégek a Nokia-hoz hasonló távközlési eszközgyártókkal kötöttek partnerséget, hogy privát 5G-hálózatokat értékesítsenek az ügyfeleknek, főként a gyártási üzletágban, de csak néhány vállalatnak sikerült vonzerőt szereznie az évente várhatóan több milliárd dollárral növekvő üzletágban. "Tavaly jelentősen növeltük az üzletet az ügyfelek és a hálózatok számát tekintve" - mondta Chris Johnson, a Nokia vállalati üzletágának vezetője a Reutersnek.

A cégek elmondták, hogy egyes ügyfelek most visszatérnek, hogy a kezdeti egy után több gyárukban is magánhálózatokat helyezzenek üzembe.

A Dow Chemical texasi petrolkémiai feldolgozóüzemében a privát vezeték nélküli hálózat növelte a dolgozók biztonságát, lehetővé tette a távoli audio- és video-együttműködést, a személyzet nyomon követését és a járműtelematikát - közölték a vállalatok. A Dow most azt tervezi, hogy ugyanezt a lefedettséget több tucat gyárára is kiterjeszti, mondta Paul Savill, a Kyndryl globális gyakorlatának vezetője.

"Alapvetően gyorsabban terjeszkedtünk, mint az elmúlt 12 hónapban. Jelenleg több mint 100 ügyfelünk van, akikkel együtt dolgozunk a magán vezeték nélküli területen ... körülbelül 24 különböző országban" - tette hozzá a szakember.

Hirdetés

Miután 2021-ben kivált az IBM-ből, a Kyndryl a vezeték nélküli hálózati üzletágának kiépítésére összpontosított, és számos megállapodást kötött felhőszolgáltatókkal.

A Grand View Research tanulmánya szerint a privát 5G hálózatok globális piacának mérete a 2021-es 1,38 milliárdról 2030-ra 41,02 milliárd dollárra nő. A vállalatok olyan automatizált ipari drónokat is kifejlesztettek, amelyek különböző típusú érzékelőkkel, például vegyi anyagok azonosításával és videofelismeréssel tudnak megfigyelni egy helyszínt a felügyelet részeként.

Bár a drónokat még nem vetették be kereskedelmi forgalomban, az ügyfelek érdeklődést mutatnak a robusztus, iparosított, non-stop automatizált drónfelügyelet iránt is - mondta Johnson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.