Hirdetés
. Hirdetés

Analysys Mason tanulmány - Az EU-nak többet kell tennie a távközlési beruházások fellendítésére

|

Az ágazat már régóta követeli, hogy a nemzeti piacokon könnyebb legyen a konszolidáció szabályozásának el

Hirdetés

Az ETNO távközlési lobbicsoport friss jelentése szerint az EU döntéshozóinak többet kell tenniük a távközlési ágazatba irányuló beruházások érdekében, ha függetlenebbé szeretnék tenni a térséget az ázsiai és amerikai befolyástól.

Az Európai Unió az 5G-re épít, hogy kiemelje magát a covid-járvány okozta recesszióból, és vezető szerepet töltsön be az internetre csatlakoztatott eszközök terén.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy 2020-ban 52,2 milliárd eurót fektettek be üvegszálas kábelhálózatokba és a gyors 5G-be (ami négyéves csúcsot jelent), az európai távközlési ágazat még mindig elmarad a globális versenytársaktól - áll az Analysys Mason kutatócég által készített tanulmányban.

Az egy főre jutó tőkekiadásokat tekintve Európa 96,3 eurót költ, szemben az Egyesült Államok 191,9 eurójával és a dél-koreai 115,4 euróval - áll a jelentésben. "A távközlési beruházások növekedése és az ágazat rugalmassága társadalmi szempontból kívánatos, és kulcsfontosságú Európa 'nyílt stratégiai autonómia' tervei szempontjából. Ezért az ágazat fenntarthatóságának érdekében határozott politikai fellépésre van szükség a beruházási környezet drámai javításához" - áll a tanulmányban a Reuters szerint.

Lise Fuhr, az ETNO főigazgatója felhívta a figyelmet a nehézkes szabályokra és a nem megfelelő kormányzati támogatásra. A szervezet, amelynek tagjai között ott van a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefonica és a Telecom Italia is azért elégedetlenkedik, mert vezetőjének szavai szerint az évek óta legmagasabb befektetések ellenére Európa még mindig nem számolta fel globális digitális lemaradását. "Ágazatunk még mindig erősen szabályozott bevételektől szenved: erős politikai támogatásra van szükségünk a hálózatok gyorsabb kiépítéséhez és a további konszolidációhoz" - magyarázta Fuhr.

Az ágazat már régóta követeli, hogy a nemzeti piacokon könnyebb legyen a konszolidáció szabályozásának ellenőrzése, illetve hogy engedélyezzék a hálózatokon zajló adatforgalom pénzzé tételét, és ezzel felzárkózhassanak az olyan riválisokhoz, mint a Google, a Facebook és a Microsoft.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.