Hirdetés
. Hirdetés

Ericsson Mobility Report szerint a globális 5G előfizetések száma meghaladja az egymilliárdot

|

A mobilhálózati adatforgalom mindössze két év alatt megduplázódott.

Hirdetés

A globális 5G-előfizetések 2022 végén átlépték az egymilliárdos mérföldkövet - derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb statisztikáiból. Világszerte mintegy 136 millió 5G-előfizetés jött létre 2022 októbere és decembere között, így a teljes szám csak kicsivel haladta meg az egymilliárdot.

A 2022-es év végére 235 hírközlési szolgáltató (CSP) indított kereskedelmi 5G-szolgáltatásokat. Körülbelül 35 CSP telepített vagy indított önálló 5G hálózatokat (SA). A háromoldalas Q4 2022 update az Ericsson Mobility Report 2022 novemberében megjelent teljes kiadásának kiegészítése, amely 2022 harmadik pénzügyi negyedévéig visszamenőleges statisztikákat tartalmaz, beleértve 2022 harmadik pénzügyi negyedévét is.

Hirdetés

A Q4-es frissítés többek között a következő adatokat közölte:

• Több mint 8,4 milliárd mobil-előfizetés volt 2022 zárásakor, ami nettó 39 millióval több 2022 október-december között.
• A legtöbb nettó mobilelőfizetés 2022 október-decembere között Nigériában jött létre, több mint négymillió. A Fülöp-szigeteken pedig több mint hárommillió új mobiltelefonnal bővült az előfizetői kör.
• A 2022-es zárónapon mintegy 6,1 milliárd egyedi mobilelőfizető volt.
• Az összes mobil előfizetés mintegy 86 százalékát a szélessávú mobilszolgáltatások teszik ki.
• A mobilhálózati adatforgalom 40 százalékkal nőtt 2021 negyedik negyedéve és 2022 negyedik negyedéve között, elérve a havi 118 EB (exabájt) értéket.
•A mobilhálózati adatforgalom negyedévről negyedévre tíz százalékkal nőtt 2022 harmadik és negyedik negyedéve között.
• A mobilhálózati adatforgalom mindössze két év alatt megduplázódott.
• A 4G-előfizetések száma 2022. október-decemberben 36 millióval, mintegy 5,1 milliárdra nőtt, ami az összes mobil-előfizetés 60 százalékát teszi ki.
• A WCDMA/HSPA-előfizetések 2022 negyedik negyedévében 89 millióval csökkentek, míg a kizárólag GSM/EDGE-előfizetések ugyanebben az időszakban 40 millióval csökkentek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.