Így működnek az Amazon és az Apple hatalmas vezeték nélküli hálózatai

|

Az Apple iPhone-alapú Find My hálózat és az Amazon Sidewalk hálózata önálló platformok, amelyek képesek egymilliárd csatlakoztatott eszköz támogatására.

Mit tehet egy globálisan technológiai óriás, amely több millió vagy akár milliárd eszközt akar összekapcsolni, de szeretné telekommunikációs vagy műholdas szolgáltatók segítségét igénybe venni? Használja az ügyfelek által már megvásárolt eszközöket, amelyeket otthonaikba, üzleti vállalkozásaikhoz és nyilvános terekre vittek be.

Az Apple és az Amazon átalakítja a tulajdonunkban lévő eszközöket kis mobiltornyok vagy hordozható Wi-Fi hotspotok megfelelőjévé, amelyek más modulokat és érzékelőket köthetnek az internethez. Már százmilliókat kapcsoltak be, de még mindig sokan csatlakozhatnak. Az iPhone és az Echo hangszórók ahelyett, hogy vezeték nélküli hubként szolgálnának kizárólag a saját okosóráihoz, lámpáihoz és érzékelőihez, más emberek kütyüivel is kapcsolatba léphetnek, akár tudjuk, akár nem.

Hirdetés

Az Amazon bejelentette, hogy kibővíti Sidewalk hálózatát. A Sidewalkot úgy tervezték, hogy az intelligens eszközök nagyon kis adatfájlokat küldhessenek biztonságosan az elérhető vezeték nélküli kapcsolatokról, kiegészítve a Wi-Fi hálózatokat és csökkentve a vezeték nélküli kommunikáció megszakadásait.

Ez a bejelentés az AirTag bemutatójának sarkában jár. Az Apple érme méretű nyomkövetői szinte bárhol segíthetnek felkutatni az elveszett tárgyakat, mert a vállalat Find My hálózatát használják. Minden AirTag alacsony fogyasztású vezeték nélküli jelet küld, amelyet az iPhone, iPad és Mac számítógépek fogadhatnak egy adott területen.

Igen, a vadidegenek a sávszélességünk darabjait használják, mivel eszközeink kis rádiócsevegéseket küldenek és hallgatnak, amelyek nem vonatkoznak ránk. És most már a rendszer számtalan, mások tulajdonában lévő eszköz rádió- és internetkapcsolatát is kihasználhatja.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.