Hirdetés
. Hirdetés

Nagy váltásra készül az Apple

|

Az Inteltől történő eltávolodás jegyében 2021-ben jön az első ARM processzorra épülő Mac gép.

Hirdetés

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint az Apple jövőre saját ARM processzorral felszerelt Mac gépet akar kiadni. A lapkaterv annak az A15 lapkának az architektúráját tükrözi, amely a csúcsszintű iPhone-ok és iPadok új generációját fogja erősíteni.

A bennfentesek azt állítják, hogy a házon belüli Mac-lapka az Intel-processzoroktól történő eltávolodás fontos állomását jelentheti.

Az Apple nagy sikert aratott az iOS eszközhöz gyártott A-szériás processzoraival, amelyek révén ezeknél az eszközöknél teljes mértékben kontrollálni tudja a hardvert és a szoftvert, és valami hasonlót szeretne elérni a Mac termékvonalnál is, amelyben 2006 óta használ Intel lapkákat.

A cég az Android világ fő processzorgyártójához, a Qualcommhoz hasonlóan ARM komponensek segítségével építi mobil lapkáit. A hírek szerint az almás gyártó egy alsó szintű MacBook kiadásával kezdi meg az átállást az ARM-re.

A Kalamata kódnevű projekt akkor kapott nagy lökést, amikor az Apple mérnökei 2018-ban kifejlesztettek egy A12X-en alapuló Mac lapkát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.