Hirdetés
. Hirdetés

4 dimenziós anatómiai program a közoktatásban

|

A Semmelweis Egyetem és a 4D Anatomy által tavaly elnyert TÁMOP pályázatnak köszönhetően folyamatban van a Stanfordi Egyetemen már alkalmazott magyar fejlesztés bevezetése az itthoni orvosképzésben.

Hirdetés

A magyar fejlesztésű 4D Anatomy az emberi fej és nyak anatómiáján kívül már a test további részeit is bemutatja, megfelelő részletgazdagsággal. Moduljai 2013-tól a neves amerikai Stanfordi Egyetem oktatási anyagába is beépülnek, és tárgyalások folynak más nagy orvosi egyetemekkel is.

Az idei évben a fejlesztés fontos állomásához érkezett el a cég azzal, hogy az eddig DVD-n
kapható programját és annak adatbázisát online is hozzáférhetővé tette.  A 4D Anatomy a következő lépésként a közoktatásban alkalmazható verzió kifejlesztését tűzte ki célul, ami lehetővé tenné, hogy egyszerre több száz diák tanulmányozhassa az új szemléletet biztosító ismeretanyagokat. A tanárok számára az interaktív táblákra is alkalmazható, teljes tanórát felölelő tananyagok készülnek.

Az oktatóeszköz az orvosképzésben további szerepet kap a boncteremi gyakorlatok részleges kiváltásában (virtuális boncolás), illetve a ritka patológiai kórképek megjelenítésében. 

„Az Új Széchenyi tervnek köszönhetően a Semmelweis Egyetemmel és az Országos Idegtudományi intézettel karöltve a 4D Anatomy világon egyedülálló technológiáját elsőként a hazai felsőoktatásban az orvostanhallgatók képzésébe építhettük be. Orvos kollégáim a jövőben a betegek számára is könnyebben elmagyarázhatják egy-egy műtét menetét és annak következményeit, megerősítve ezzel a beteg és orvosa közti bizalmi kapcsolatot. Büszkén mondhatom, hogy projektünknek egy magyar kiadó segítségével történő továbbfejlesztése révén a közoktatás széles rétegei számára tesszük elérhetővé az emberi test precíz bemutatását. Ezzel ráirányítjuk a diákok figyelmét az egészséges életmódj elentőségére is.” – mondta Dr. Balogh Attila idegsebész, a 4D Anatomy alapítója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.